"Trek je zwemvest aan": passagier filmt angstige momenten van noodlanding

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Als je te horen krijgt dat het vliegtuig waar je inzit een noodlanding moet maken, is je eerste reactie waarschijnlijk niet je camera bovenhalen. Deze Brit besloot echter wel om te filmen en wist zo perfect de grimmige sfeer vast te leggen.

Ethan Williams (25) zet zijn camera aan op het moment dat hij onraad ruikt. De stewards en stewardessen van de Cathay Airways vlucht van Hong Kong naar LA lopen ongerust door de gangpaden. "Ik weet niet wat er aan de hand is, maar ze lopen angstig rond en er gaan alarmsignalen af. Ik hoop dat het niet al te erg is en dat we er heelhuids vanaf komen", klinkt het.

Niet veel later wordt de situatie echter een stuk verontrustender. De crew vertelt de angstige passagiers dat er een noodlanding gemaakt moet worden, omdat er rook gesignaleerd zou zijn op de Boeing 777. In het slechtste geval moeten ze op water landen, dus wordt iedereen opgedragen om een zwemvest aan te trekken en zijn schoenen uit te doen. De passagiers doen wat hen gezegd wordt, terwijl de sfeer steeds grimmiger wordt. Het gezicht van Ethan toont zijn ongerustheid.

Uiteindelijk loopt het gelukkig niet zo slecht af; op het laatste moment kan het vliegtuig uitwijken naar een afgelegen luchtmachtbasis in Alaska. Na de succesvolle landing klinkt opgelucht applaus. De luchtvaartmaatschappij verontschuldigde zich intussen bij de passagiers en meldt dat hun veiligheid de grootste prioriteit is. Er werd een onderzoek geopend naar de problemen tijdens de vlucht.