‘Operation Matterhorn’ bracht al bijna 15.000 Britse toeristen thuis

EPA
Ongeveer 14.700 Britse toeristen zijn gisteren naar huis kunnen terugkeren via het repatriëringsprogramma van de Britse overheid. Vandaag zouden nog eens 16.800 reizigers moeten volgen. Dat heeft de luchtvaartautoriteit CAA meegedeeld.

Het repatriëringsprogramma ‘Operation Matterhorn’ werd opgestart nadat het doek was gevallen over de Britse reisgroep Thomas Cook. Daarvoor worden tientallen chartervliegtuigen gehuurd. Sommige reizigers kunnen ook terugkeren van vakantie met andere luchtvaartmaatschappijen.

"Op de eerste dag van het vluchtprogramma van de CAA werden 64 vluchten afgewerkt, waarmee de eerste 14.700 mensen konden terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk", zo staat er in een persbericht. "Dat is meer dan 95 procent van al diegenen die maandag hadden moeten terugkeren."

Vandaag zijn er 74 vluchten gepland, die nog eens 16.800 Britse toeristen zouden moeten repatriëren. Tot en met 6 oktober zijn er in het kader van ‘Operation Matterhorn’ meer dan duizend vluchten gepland. Zowat 150.000 Britse toeristen waren met vakantie met Thomas Cook toen de groep haar activiteiten moest staken. 

Het gaat om de grootste repatriëringsprogramma in vredestijd in het Verenigd Koninkrijk. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • louis meuleman

  Meuleman Louis En wat gaan ze doen met de belgen in het buitenland het is toch een Engelse firma die hier jaarlijks veel geld verdiend heeft maar nu zijn de kosten voor ons heeft onze regering al laten beslag leggen op hun bezittingen of durven ze niet ???

 • Tim Claes

  En wat doen al de overheden in België?

 • Erwin De Vilder

  Heeft België ook zo een plan voor de Belgische gestrande reizigers? Ze kunnen misschien de nieuwe regeringsvliegtuigen gebruiken? Dan doen ze eens iets voor de gewone mensen.

 • Febe Chapin

  Beslag leggen op de rekeningen van de CEO's die +20 miljoen aan bonussen kregen en de kosten daaruit trekken.

 • Marc Spandel

  De Belgen moeten van Wouter Beke hun vakantie dan maar in zwembadkledij in de foyer van hun hotel doorbrengen en ... afwachten?