Exclusief voor abonnees

"Onze droom ligt aan diggelen": drie Vlaamse B&B-uitbaters over hoe 'la dolce vita' plots heel stresserend werd

Marnic Baeyens (56) en Carine Otte (55), baten B&B en gîtes Le Petit Bonheur uit in Belvès (Dordogne)
Frank Eeckhout Marnic Baeyens (56) en Carine Otte (55), baten B&B en gîtes Le Petit Bonheur uit in Belvès (Dordogne)
Hoe zou de sfeer in de bed & breakfasts zijn? Bij de ondernemers die in het zuiden huiselijke gezelligheid willen aanbieden, met gasten rond één lange tafel, en die corona op hun dak kregen? Zij die al wat langer in het vak zitten, lijken de annulaties aan te kunnen. Maar wie nog maar pas aan die B&B-droom was begonnen, kreeg een nekslag.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • erik Luykx

  Wat een afgunst toch! Ik hoop voor deze mensen dat het nog goed komt.

 • heiko werner

  Nen B&B of vakantie woonig verhuren, mag je enkel zien als een toebrod maar niet als een gegarandeerde inkomsten of zelf rendement! Wie denkt in deze branche zijn levensonderhoud te kunnen bestrijden gaat om de zoveel jaar baden. Ook wij hebben de mogelijkheid om een appartement in ons huis zuidelijk de Alpen te verhuren, maar de inkomsten zijn het extra werk niet waard, daarom is het gratis beschikbaar voor familie en vrienden.

 • gerda Beynen

  Nu blijten, na regen komt zonneschijn, alle mensen die nu niet weg geweest zijn zullen volgend jaar sowieso komen meer verdeeld over het jaar. Als zelfstandige moet ge een spaarpotje hebben voor nood.

 • jorg de clerck

  Risico van het vak. Als het lukt en ze scheppen geld als slijk dan hoor je ze niet, betalen dan weinig of geen belastingen Er gaan zoveel bedrijven dicht door corona.

 • Jo Peeters

  Veel mensen die dromen van een lekker leven in het zuiden. Corona heeft veel van die mensen de das om gedaan. Terug met beide voeten op de Vlaamse aarde. Ga gewoon werken en dat is toch zo slecht niet. Minstens 2 dagen per week vrij en geen financiële zorgen. Wie gewoon doet is zonder risico en is de slimste.