"Nieuwe achtbaan Efteling opent 1 juli"

Fans van De Efteling kijken er al maanden naar uit: de opening van de nieuwe achtbaan Baron 1898. De zomer van 2015 nadert en de eerste testrit is geslaagd, maar toch wil het familiepark in het Nederlandse Kaatsheuvel (Noord-Brabant) nog geen openingsdatum bekendmaken. Pretparksite Looopings hoorde 1 juli in de wandelgangen, maar een woordvoerder wil hier niet op ingaan.

Vanaf vrijdag 8 mei worden er onder toeziend oog van honderden nieuwsgierige bezoekers dagelijks testritjes zonder passagiers gemaakt. "De eerste keer ging de trein in één keer door de hele baan," vertelt de woordvoerder. "Maar er moet nog wel een en ander worden afgesteld, zodat de snelheden helemaal kloppen. Zodra alledrie de treinen een juist ritme hebben, kunnen we de opening inplannen."

De Efteling heeft volgens de zegsman nog één week nodig om te testen. "Volgende week brengen we de officiële openingsdatum." Waar het gerucht over woensdag 1 juli vandaan komt, weet hij niet. "Er zijn natuurlijk veel betrokken bij dergelijke bouwprojecten."

Het is niet de eerste keer dat 'geheime' informatie uitlekt. Zo nu en dan dook er een bouwtekening of foto's van het interieur van het mijngebouw op. Dit terwijl bouwvakkers voordat zij aan de klus begonnen een geheimhoudingscontract moesten tekenen. Dit houdt in dat het verspreiden van informatie, tekeningen, foto's en video's van de bouwplaats uit den boze is.

Vanaf de start was al wel duidelijk dat de mijnachtbaan Baron 1898 in de zomer van 2015 de eerste waaghalzen met een snelheid van 90 kilometer per uur een vrije val laat maken van 37,5 meter. Nu de exacte datum nog eventjes op zich laat wachten kun je in onderstaande 3D-video vanaf 2.00 minuten alvast digitaal plaatsnemen in het mijnkarretje.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels