"Laatste achtergebleven bagage waarschijnlijk morgenvroeg weg op Brussels Airport"

(archieffoto)
Baert Marc (archieffoto)
Op Brussels Airport staan na de panne van één van de transportbanden op de luchthaven eergisteren nog minder dan honderd bagagestukken te wachten om verstuurd te worden. 

Het gaat om stukken van Emirates en Cathay Pacific, meldt Brussels Airport. De bagage zal waarschijnlijk in de loop van morgenochtend verstuurd worden via de zogenaamde rushprocedure van de luchtvaartmaatschappijen.

Omdat een van de transportbanden op de luchthaven eergisterochtend drie uur lang buiten dienst was, kon een deel van de bagage toen niet worden meegestuurd op vluchten. Aanvankelijk ging het om twee- à drieduizend koffers, vanochtend lagen er nog een duizendtal.

De problemen met het bagageafhandelingssysteem zijn intussen van de baan.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Luc Simon

  15 juni 2017 04 uur 30 nog niet vergeten! Toen was er ook een stroompanne op Zaventem , maar wel volle licht in vertrekhal. Is daar niet pluis in de afdeling bagageverwerking. Doet mij eerder denken aan verzwegen acties ( sabotage ) van het bagage verwerkend personeel . Wie zal het ons zeggen. Wij zijn toen ook moeten vertrekken zonder bagage naar Rhodos . Drie dagen gewacht op koffers, en ook geen vergoeding.

 • Jorne Laeremans

  Ondertussen allerlei beloftes gekregen dat we onze bagage gisteren gingen hebben, vanmorgen, vanavond,... gezever! Wij zitten nog altijd zonder kledij, handdoeken, medicatie,... we zitten reeds twee dagen gekluisterd aan ons vakantiehuis, te wachten op onze bagage! De vakantie is half en we hebben nog niks dan stress gehad!

 • Anke Spannenburg

  Allemaal onzin! Wij zitten al 4 dagen zonder koffer.. en Brussel weet niet waar onze koffers nu zijn. Waarschijnlijk nog op de luchthaven zelf. Leuk hoor op vakantie gaan.

 • Christiane Neukermans

  Momenteel op onze bestemming sinds zaterdag maar nog steeds geen exacte info waar onze valiezen zijn en waar of wanneer we ze ooit terugzien. Nice ! Rushprocedure of zoiets ?

 • Don Tessers

  Mens is de zwakke schakel in het proces......maar ook altijd de dupe als reiziger.