"Dus de boei waar mijn kinderen het hele weekend op hebben staan springen, blijkt een bom uit WO II"

Het was even schrikken voor de Ierse Gareth Gravell toen hij gisteren ontdekte dat zijn kinderen Ellis en Erin hadden gespeeld op een zeemijn uit de Tweede Wereldoorlog. Die waren zich van geen kwaad bewust tijdens hun uitstapje naar Burry Port, in Wales.

De kinderen van Gravell hadden het hele weekend staan springen op het vreemde object op het strand van Burry Port. Maandagochtend werd duidelijk dat het om een zeemijn ging, nadat medewerkers van de gemeente het vreemde object aantroffen. Bomexperts hebben het ding onschadelijk gemaakt, waarna strandbezoekers rond de avond het strand weer op konden.

Verbaasd
Toen Gareth Gravell maandag over de ontdekking las, was hij totaal verbaasd. Op Twitter schreef hij: "Dus de boei waar mijn kinderen het hele weekend op hebben staan springen, blijkt een bom uit de Tweede Wereldoorlog."

Later vertelde Gravell aan de Engelse krant Southwales Eveningpost: "Toen we op het strand waren, maakten we ons meer zorgen over de zeepokken op het ding. Ik zag de ketting wel, maar dacht dat het een boei was. Ik zag de foto's vandaag en dacht dat dat niet hetzelfde ding kon zijn als waar mijn kinderen mee gespeeld hadden. Maar toen ik goed keek, bleek dat wel zo. Gelukkig zijn ze in orde en nog steeds hier. Het is best wel een belevenis voor ze."