1. Deze trekpleisters werden overspoeld door toeristen voor de pandemie, maar nu is alles anders: “Hier hangt weer de sfeer van de nineties”

  Deze trekpleis­ters werden overspoeld door toeristen voor de pandemie, maar nu is alles anders: “Hier hangt weer de sfeer van de nineties”

  Voor de pandemie kreunden heel wat reisbestemmingen onder het massatoerisme. Maar toen kwam het coronavirus en nu kan het contrast niet groter zijn. Van overvolle attracties naar de troosteloze leegte. Reisverboden, quarantaines en landelijke lockdowns dwingen de toerist om thuis te blijven. Hoe moet het nu verder met deze eens zo bruisende toeristische trekpleisters? Zo zien zij de toekomst.
 2. Neckermann vraagt bescherming tegen schuldeisers. Alle 59 reiswinkels gaan tijdelijk dicht, reizen boeken kan wel nog online

  Neckermann vraagt bescher­ming tegen schuldei­sers. Alle 59 reiswin­kels gaan tijdelijk dicht, reizen boeken kan wel nog online

  De Belgische reisorganisatie Neckermann vraagt dinsdag de rechtbank van Nijvel om een procedure van gerechtelijke reorganisatie op te starten. Zo wil het bedrijf drie maanden bescherming tegen zijn schuldeisers krijgen, wat Neckermann extra tijd moet geven om financiële steun te vinden en de schulden door corona te heronderhandelen met zijn schuldeisers. “Het kan zo de jobs van zijn 180 medewerkers redden en bij uitbreiding de hele Belgische reissector behoeden voor groot banenverlies”, klinkt het in een persbericht.
 1. Zomaar van hot naar her reizen, is ook met een coronavaccin iets wat we zullen moeten loslaten

  Zomaar van hot naar her reizen, is ook met een coronavac­cin iets wat we zullen moeten loslaten

  Rudi Westendorp, hoogleraar ouderengeneeskunde aan de universiteit van Kopenhagen, schetst een somber beeld van de toekomst zelfs indien er een coronavaccin wordt gevonden. “Aids legde de vrije seks aan banden, Covid-19 is ook een soa, geen seksuele, maar een sociaal overdraagbare aandoening. De seks zoals we die in de jaren 70 hadden, is nooit teruggekomen. Ik denk dat hetzelfde gaat gelden voor onze sociale relaties”, zegt de Nederlander in een interview met de Volkskrant.
 1. TUI annuleert pakketreizen naar Tenerife (maar blijft dan toch vliegen)

  TUI annuleert pakketrei­zen naar Tenerife (maar blijft dan toch vliegen)

  Reisorganisator TUI heeft zonet beslist om te blijven vliegen op Tenerife dat van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies heeft gekregen. Pakketreizen (vlucht + hotel) worden wel geannuleerd. “Wie momenteel op Tenerife verblijft met vlucht en hotel wordt wel nog terug gevlogen”, verzekert woordvoerster Sarah Saucin. Wie vanaf vrijdag naar Tenerife vliegt, heeft geen 100% garantie meer van een terugvlucht omdat het eiland rood staat ingekleurd.
 1. TUI schrapt alle vluchten naar Tenerife, maar garandeert dat 3.000 Belgische vakantiegangers thuis geraken
  PREMIUM

  TUI schrapt alle vluchten naar Tenerife, maar garandeert dat 3.000 Belgische vakantie­gan­gers thuis geraken

  Reisorganisator TUI schort vanaf vrijdag alle vluchten naar Tenerife op. Buitenlandse Zaken kleurde het Canarische eiland rood en raadt iedereen ten zeerste af om nog naar de bestemming af te reizen. Drieduizend landgenoten verblijven met TUI op Tenerife maar hebben de belofte dat ze wel nog naar huis terug kunnen. Intussen worden massaal herfstvakanties op Tenerife geannuleerd.
 2. Vergeet de ‘staycation’, hier is de ‘workation’: telewerken vanuit all-inhotel: “Het doet wonderen voor mijn productiviteit”
  PREMIUM

  Vergeet de ‘staycation’, hier is de ‘workation’: telewerken vanuit all-inhotel: “Het doet wonderen voor mijn productivi­teit”

  ‘Staycation’, dat kenden we al. Maar had u al van een ‘workation’ gehoord? Werken terwijl je op vakantie bent. Het voordeel van je job uitoefenen terwijl je een kleurtje pakt: het kost je geen vakantiedagen. Touroperator TUI ziet brood in het concept en heeft alvast zeven Belgen en Nederlanders naar Portugal gestuurd om het uit te testen: “Het geeft me een enorme boost.”
 1. Neckermann vraagt 5 miljoen euro staatssteun: “Als die er niet komt, zal er eind dit jaar niet veel meer overschieten van onze sector”
  PREMIUM

  Neckermann vraagt 5 miljoen euro staats­steun: “Als die er niet komt, zal er eind dit jaar niet veel meer overschie­ten van onze sector”

  In de strijd om corona te overleven, vraagt reisbureauketen Neckermann 5 miljoen euro staatssteun aan. “Onze omzet is gekrompen tot 5 procent en we verwachten dat klanten pas volgende zomer weer boeken”, zegt CEO Laurent Allardin (44). “We verliezen 400.000 euro per maand en dat komt óók door hoe chaotisch de overheid deze crisis aanpakt.”