1. Onze reisexpert tipt miljoenenstad Singapore als exotische reisbestemming: “Nergens eet je zo’n lekkere streetfood”
    PREMIUM

    Onze reisexpert tipt miljoenen­stad Singapore als exotische reisbestem­ming: “Nergens eet je zo’n lekkere streetfood”

    Oké, Singapore is misschien een van de duurste steden ter wereld, maar dat betekent niet dat je steenrijk moet zijn om van een bezoek te genieten. Onze reisexpert Johan Lambrechts ging een kijkje nemen in de miljoenenstad, en vond er massa’s groen, imposante architectuur, spectaculair lekkere streetfood en hippe diversiteit. “Singapore vond dé perfecte manier om een stad met zes miljoen inwoners leefbaar te houden.”
  2. Onze reisexpert tipt manieren om goedkoop een auto te huren op vakantie: “De prijsverschillen zijn gigantisch”
    PREMIUM

    Onze reisexpert tipt manieren om goedkoop een auto te huren op vakantie: “De prijsver­schil­len zijn gigantisch”

    Een auto huren op vakantie kan een flinke hap uit je reisbudget bijten. Gelukkig is het weer een stukje goedkoper dan afgelopen zomer, toen de schaarste de prijzen fel opdreef. Toch zijn er nog manieren om nog veel meer te besparen, weet onze reisexpert Johan Lambrechts. “In Italië kunnen de verschillen tussen de goedkoopste en duurste huurperiode oplopen tot 700 procent.”
  1. Hoe droogte en hitte onze zomervakantie kunnen verzuren: “Het idee van zomervakanties in Zuid-Europa moeten we stilaan laten varen”
    PREMIUM
    92

    Hoe droogte en hitte onze zomervakan­tie kunnen verzuren: “Het idee van zomervakan­ties in Zuid-Europa moeten we stilaan laten varen”

    Spanje kent recordtemperaturen tot boven de 30 graden en de droogte in Zuid- en Noord-Italië baart ongemeen vroeg op het jaar zorgen. Zal de klimaatverandering ons ook komende zomer op onze favoriete reisbestemmingen met hitte, droogte en watertekorten opzadelen? “Voor de zomer kan je beter beginnen uitkijken naar andere vakantieoorden”, stelt klimaatexpert Pieter Boussemaere.
  2. Onze reisexpert tipt 4 zonnige reisdeals voor de paasvakantie: “Door gespreide lentevakantie profiteer je van lagere prijzen dan vorig jaar”
    PREMIUM

    Onze reisexpert tipt 4 zonnige reisdeals voor de paasvakan­tie: “Door gespreide lentevakan­tie profiteer je van lagere prijzen dan vorig jaar”

    Voor het eerst in de Belgische geschiedenis is de paasvakantie enkel nog een ‘Vlaamse vakantie’. Dat wil zeggen dat de vakantiedrukte in ons land gespreid wordt, en dat heeft ook een invloed op de prijzen. Onze reisexpert Johan Lambrechts tipt vier topbestemmingen inclusief reisdeal voor begin april. “Hier boek je acht dagen all-inclusive, vlucht inbegrepen, voor 606 euro per persoon.”
  1. Van 149.900 euro tot 1.485.000 euro: deze toppers in de Costa Blanca staan te koop
    PREMIUM

    Van 149.900 euro tot 1.485.000 euro: deze toppers in de Costa Blanca staan te koop

    Begin dit jaar woonden er officieel net geen 37.000 Belgen (+7 %) in Spanje. In werkelijkheid ligt dat cijfer veel hoger, omdat velen hun domicilie in ons land behouden. Minstens evenveel landgenoten hebben er ook een tweede verblijf. Alicante – het middelpunt van de Costa Blanca zeg maar, en op pakweg 1850 à 1950 km van Brussel – is met 11.362 residerende Belgen veruit de populairste provincie. We spotten er vijf aanraders in verschillende prijsklassen.
  1. Piloot maakt speciaal een extra rondje in de lucht zodat alle passagiers kunnen genieten van noorderlicht: “Ongelofelijk!”

    Piloot maakt speciaal een extra rondje in de lucht zodat alle passagiers kunnen genieten van noorder­licht: “Ongelofe­lijk!”

    De piloot van een vliegtuig dat eergisteren onderweg was van IJsland naar Manchester heeft zijn passagiers een bijzonder magisch moment gegund. Toen het vliegtuig boven de zee door noorderlicht vloog, dimde de piloot alle lichten in het toestel en opvallend: hij maakte ook speciaal een extra rondje in de lucht. Hij deed dat zodat iederéén aan boord goed van het prachtige spektakel zou kunnen genieten.
  1. Bendes opgerold die Britten aan Costa del Sol na brexit 'legaliseerden'

    Bendes opgerold die Britten aan Costa del Sol na brexit 'legaliseer­den'

    De Spaanse politie heeft bijna vijftig arrestaties in Marbella en omgeving verricht, in een actie tegen twee bendes die waren gespecialiseerd in het 'legaliseren' van Britten die na de brexit, vooral aan de Costa del Sol, in de problemen raakten met hun verblijfsstatus. Ze zijn al sinds 1 februari 2020 geen burgers van de EU meer. De bendes hadden hun kantoren in Marbella en in Ceuta en opereerden los van elkaar, maar op dezelfde frauduleuze manier, melden Spaanse media.
  2. Te weinig water in beroemde kanalen Venetië: gondels kunnen er soms niet meer door

    Te weinig water in beroemde kanalen Venetië: gondels kunnen er soms niet meer door

    De typische gondels van Venetië varen zich de laatste tijd weer vast in de modder van sommige kanalen. De toeristische trekpleister kampt met aanhoudende droogte, die pijnlijke herinneringen oproept aan de noodtoestand van vorige zomer. Toen kende het noorden van Italië de zwaarste droogteperiode sinds 70 jaar. Het extreme laagtij is te wijten aan een combinatie van factoren: een gebrek aan regen, een hogedrukgebied, een volle maan en zeegetijden.
  1. De opvallendste nieuwigheden in wandel- en fietsvakanties deze zomer: “Van ‘women only’ hiken tot wandelen en yoga”

    De opvallend­ste nieuwighe­den in wandel- en fietsvakan­ties deze zomer: “Van ‘women only’ hiken tot wandelen en yoga”

    Tijdens het weekend van 18 en 19 februari luidt de Fiets- en Wandelbeurs traditioneel het nieuwe vakantieseizoen in. ‘Women only’ hikes, fietstochten met een historisch verhaal, een mix van wandelen en yoga én de betaalbare Costa Brava: onze reisspecialist Johan Lambrechts tipt de belangrijkste nieuwigheden voor deze zomer en bespreekt enkele handige attributen voor wandelaars en fietsers.
  2. Vertrek je op skivakantie? Check of je voldoende verzekerd bent: “In deze gevallen is een extra reisbijstand interessant”
    PREMIUM

    Vertrek je op skivakan­tie? Check of je voldoende verzekerd bent: “In deze gevallen is een extra reisbij­stand interes­sant”

    Een ongeluk op de skipiste is snel gebeurd. Dus kan je maar beter goed verzekerd zijn voor je naar de sneeuw trekt. Welke verzekering dekt welke kosten? Hoe verloopt de zorg in de populaire skioorden? En kan je als toerist zomaar in elk ziekenhuis terechtkomen? Directeur Lies Durnez van Mutas, de alarmcentrale van de ziekenfondsen, beantwoordt belangrijke vragen. “Een repatriëring van je auto of reisgenoten zit niet in je ziekteverzekering.”
  1. Pairi Daiza stelt nieuwe imposante ingang voor en werkt ook aan waterpark

    Pairi Daiza stelt nieuwe imposante ingang voor en werkt ook aan waterpark

    Dierenpark Pairi Daiza, dat vanaf morgen de deuren opent voor het seizoen 2023, heeft vandaag zijn nieuwe imposante ingang ingehuldigd, in aanwezigheid van mede-eigenaar Marc Coucke en voorzitter en oprichter Eric Domb. Voor de komende vier jaar heeft het park een investeringsplan van zowat 350 miljoen euro. De acht ‘werelden’ van het park moeten er twaalf worden en er wordt gebouwd aan een waterpark. De vijf reuzenpanda’s in het park ten slotte mogen voorlopig in België blijven.
  1. Hoe betaal je het voordeligst op vakantie? “Buiten de eurozone betaal je met je kredietkaart altijd best in de lokale munt”
    PREMIUM

    Hoe betaal je het voorde­ligst op vakantie? “Buiten de eurozone betaal je met je krediet­kaart altijd best in de lokale munt”

    Een glühwein in Oostenrijk, een ijsje in Firenze. Er zijn meer mogelijkheden dan ooit om op reis te betalen. Maar wat zijn de veiligste en hoeveel kosten ze? “Neem naar exotische oorden altijd cash dollars mee, daarmee kom je overal”, adviseert onze reisexpert Johan Lambrechts. Hij zet enkele betaalmiddelen op een rij en geeft nuttige tips om je kredietkaart veilig te gebruiken.
  2. Hoe rijd je veilig met je elektrische wagen in de sneeuw? “De trekkracht is meestal een voordeel, maar niet op een gladde ondergrond”
    PREMIUM

    Hoe rijd je veilig met je elektri­sche wagen in de sneeuw? “De trekkracht is meestal een voordeel, maar niet op een gladde ondergrond”

    Het is bijna krokusvakantie: voor heel wat Belgen hét moment voor een welverdiend weekje genieten in de sneeuw. Een avontuur dat steeds meer mensen ondernemen met een elektrische auto. Maar met een ‘EV’ in de sneeuw rijden is toch wel wat anders dan met een klassieke wagen. HLN-mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn kroop achter het stuur, zocht naar de limieten en legt uit waar je moet op letten. “Eén ding is zeker: als je begint te schuiven is er geen houden meer aan.”