Ga naar de mobiele website
^ Top

Organisatoren Streekbierenfestival hopen op 12.000 bezoekers

Komende maandag en dinsdag vindt opnieuw het Internationaal Streekbieren- festival in Zwevegem plaats. Deze medewerkers zijn er klaar voor.
Foto Maxime Petit Komende maandag en dinsdag vindt opnieuw het Internationaal Streekbieren- festival in Zwevegem plaats. Deze medewerkers zijn er klaar voor.

Komende maandag en dinsdag vindt opnieuw het Internationaal Streekbierenfestival in Zwevegem plaats, een evenement dat - als het weer een klein beetje meezit- elk jaar zo'n 12.000 bezoekers lokt naar het Toyeplein.


Voor deze 17de editie brengen 42 binnenlandse en buitenlandse brouwerijen hun lekkerste brouwsels mee op het 'grootse openluchtterras'. Ze brengen zo'n 200 verschillende biertjes mee. "Het Internationaal Streekbierenfestival is ondertussen een begrip geworden in de brouwerijwereld, een festival waar elke brouwer wenst aanwezig te zijn om zijn bieren aan het grote publiek voor te stellen en ons zo de rijke biercultuur te presenteren", zegt voorzitter Yvan Devlaminck. Nieuwkomers zijn dit jaar brouwerij Hedonis, Enigma, Beerbugs, Brouwerij Strubbe, Biobieren Warmenbol, Brouwerij De Feniks, L'Arogante, Mum's, De Laatste Drinker, Bossuwé Brewing, Brasserie de Silly en Brouwerij Alken-Maes. Ook de buitenlandse brouwerijen Brouwerij Jopen uit Nederland, brouwerijen Erdinger en Weihenstephan uit Duitsland, Lucky Bastard uit Tsjechië en Brewery 6° North uit Schotland tekenen present. Verder zijn er ook eetstandjes. Voor de kinderen is er een kinderdorp met kermisattracties en animatie, en er zijn ook optredens, van onder meer Kartje Kilo, Marino Punk, No Limits, De Toaperoapte on Stage en Weeral Brecht Demeire, Sounds Familiar of Guy et Les Michelins. Afspraak op het Toyeplein op maandag 14 augustus van 15 uur tot 23.30 uur en dinsdag 15 augustus 2017 van 13 uur tot 23.30 uur. (JME)Meld een bug