Man (45) perst twee jongetjes af voor 15 euro

Een 45-jarige man uit Spiere-Helkijn moest zich gistermorgen op de rechtbank in Kortrijk verantwoorden omdat hij op 21 december vorig jaar twee jongetjes van 11 en 12 jaar afperste voor 15 euro in Zwevegem. "Hij zei dat hij undercoveragent was en dat ze hun zakken moesten legen", vertelt een mama.

"Mijn zoontje was samen met een vriend onderweg naar huis met een step rond 19 uur", vertelt een mama van één van hen.


"Plots stopte een man hen. Hij zei dat hij undercoveragent was. Ze moesten meteen hun zakken legen en het geld dat ze hadden aan hem overhandigen. Anders zou hij zijn collega's opbellen. Mijn zoontje had 15 euro zitten, en gaf het aan hem. Daarna achtervolgde hij hen nog een tijdje." Franky L. die gisteren niet op de rechtbank aanwezig was, ging met zijn buit meteen naar een café in de buurt.


Daar had hij nog een rekening open staan van 16 euro. "Ons zoontje was daarvan erg onder de indruk", vertelt de mama. "Tot vandaag durft hij niet meer alleen naar buiten als het donker is. We hebben hem nadien naar een psycholoog gestuurd. Dat heeft ervoor gezorgd dat hij er geen trauma heeft aan overgehouden.


De man riskeert één jaar cel. "Ik hoop wel dat hij even de gevangenis in moet, zodat hij beseft wat zoiets doet met een kind. Hoe kan je nu zo laag vallen?" De rechter velt een vonnis op 23 oktober.


(AHK)