Patrick Riguelle brengt eerbetoon aan Jacques Brel

Patrick Riguelle brengt een gebald eerbetoon aan de Belgische zanger.
Wouter De Boeck Patrick Riguelle brengt een gebald eerbetoon aan de Belgische zanger.
Patrick Riguelle brengt op vrijdag 26 oktober om 20 uur een eerbetoon aan de Belgische zanger Jacques Brel. Het optreden vindt plaats in de Zwalmparel.

Dit jaar is het veertig jaar geleden dat Jacques Brel overleed. Vorig jaar eerde zijn geboortestad Brussel hem met een manshoog standbeeld. Dit jaar is het de beurt aan Patrick Riguelle, die Le Grand Jacques een vurige hommage brengt. De voorbije jaren heeft Riguelle overtuigend bewezen een onnavolgbaar vertolker te zijn van het Franse chanson, het stroomt door zijn aderen en tintelt in zijn ziel. Hij respecteert de originele intenties van de werken, maar voegt er ontegensprekelijk zijn eigen persoonlijkheid aan toe.

"Een gebald eerbetoon aan de grootste Belgische zanger aller tijden en diens onovertroffen repertoire, boordevol klassiekers die al meerdere generaties moeiteloos overeind blijven, en die in de vertolking van Patrick Riguelle veel van hun glans herwinnen", zegt Fanny Delaey,  afdelingshoofd cultuur en vrije tijd in Zwalm.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.