N-VA Zwalm zet in op gezellige en veilige dorpskern

N-VA Zwalm wil op de Zuidlaan in Munkzwalm een pleineffect creëren met bomen, een fontein en rustbankjes. “Dé centrumstraat van de gemeente lijkt nu eerder een autostrade”, luidt het.
N-VA wil dat de Zuidlaan er zo gaat uitzien.
Thomas Vandewalle N-VA wil dat de Zuidlaan er zo gaat uitzien.

Al in 2012 lanceerde N-VA Zwalm het idee om de Zuidlaan in Zwalm aan te pakken. Naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen, werd nu ook een gedetailleerd masterplan uitgewerkt. Zo wil N-VA Zwalm vanaf de beek tot aan het station een pleineffect creëren door de heraanleg van de Zuidlaan van gevel tot gevel te realiseren. “Zo creëer je ruimte en een pleingevoel”, zegt Peter Van Den Haute. “Door de as van de weg te veranderen zullen auto’s ook trager moeten rijden. Daardoor kunnen we enkele bomen en bloemen aanplanten, alsook een fontein installeren en wat rustbankjes. Er komt zo ook ruimte vrij voor terrassen voor de lokale horeca. We letten er wel op dat de bereikbaarheid van onze lokale zelfstandigen niet in het gedrang komt. Het moet er vooral gezellig worden, een echte ontmoetingsplaats.”

Wekelijkse markt

De partij wil ook dat de kerk op de Zuidlaan als bibliotheek wordt ingericht, met behoud van een stille kapel in het koor. “Op die manier creëer je een waardig cultureel trefpunt in het centrum van de gemeente”, vervolgt Van Den Haute. “De gemeentelijke loods zien we liever verhuizen naar een groene kmo-site aan de oude steenbakkerij. In de plaats van de loods kan dan een wekelijkse markt plaatsvinden, waar mensen elkaar ontmoeten. Dan rest er ons enkel nog van de Sportlaan een fietsstraat te maken, zodat kinderen veilig naar de sporthal of recreatiesite kunnen fietsen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.