Eerste steen van nieuwe lokalen Scouts en Chiro gelegd

Langs de Spoorweglaan in Munkzwam werd zaterdagvoormiddag de eerste steen gelegd van het nieuwe lokaal voor de Scouts en Chiro van Zwalm. Een bewijs dat beide jeugdverenigingen wel degelijk samen door één deur kunnen.
De handafdruk van burgemeester Karen De Colfmacker werd mee vereeuwigd.
Thomas Vandewalle De handafdruk van burgemeester Karen De Colfmacker werd mee vereeuwigd.

Het cliché wil dat de Chiro en Scouts niet samen door één deur kunnen, maar in Zwalm lukt dat wel. Binnenkort zelfs letterlijk, want zaterdagmorgen werd gestart met de bouw van een nieuw, gezamenlijk jeugdlokaal. De verenigingen zitten nu in de voormalige schooltjes van Munkzwalm en Nederzwalm en hebben dringend nood aan een veiliger gebouw in een kindvriendelijkere omgeving. Het nieuwe gebouw komt op een stuk gemeentelijke grond aan de Sportlaan in Munkzwalm, rechts van de recreatiesite. De totale geraamde kost voor het zetten en inrichten van het gebouw bedraagt 460.000 euro. Dit omvat enkel de kost van de bouw. De grond zelf krijgt men in erfpacht van de gemeente voor vijftig jaar. Ook bijna de helft van de nodige centen krijgen ze van de gemeente via subsidies en een renteloze lening. De rest spaarden ze zelf samen. Tegen november moet de ruwbouw er staan en moet het gebouw winddicht zijn. "Vanaf dat moment zullen we nog heel wat helpende handen kunnen gebruiken. Elektriciens, dakwerkers, maar ook andere harde werkers zijn meer dan welkom om een handje toe te steken", klonk de warme oproep zaterdagvoormiddag.

Een impressiebeeld van hoe het gebouw er zal uitzien.
Foto's Ronny De Coster Een impressiebeeld van hoe het gebouw er zal uitzien.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.