Volleybalclub heeft nieuwe sporthal aan Wiemesmeer

"Een wereld van verschil"

School De Stapsteen, volleybalclub VC Zutendaal en de gemeente openen nieuwe sporthal.
Karolien Coenen School De Stapsteen, volleybalclub VC Zutendaal en de gemeente openen nieuwe sporthal.
Jarenlang speelde volleybalclub VC Zutendaal in een aftandse legerloods op het vroegere vliegveld van Wiemesmeer, maar sinds gisteren kunnen ze de sport in een nagelnieuwe sporthal beoefenen. "Een wereld van verschil", bekende Lus Monten die met Danny Janssen het voorzitterschap van de club uit Wiemesmeer waarnemen.

"We speelden in de loods op parketvloer, maar als het regende sijpelde het water naar binnen. De hoogte van de loods was niet aangepast aan de hedendaagse normen voor een sporthal. Bovendien was het er koud in de wintermaanden. Het kostte de club veel geld om de energiefactuur te kunnen betalen."

Het gemeentebestuur kwam met de verlossing. Ze bouwden een nieuwe sporthal, die tevens zal dienstdoen als turnzaal voor de 240 kinderen van kleuter- en lagere school De Stapsteen uit Wiemesmeer. "We zijn rond de tafel gaan zitten met de school en de volleybalclub", vult schepen van Sport Dirk Smits aan. Het resultaat van de samenwerking is een moderne sporthal met zwevende vloer. En de hal is zeven meter hoog, een vereiste om volleybal in een overdekte hal te kunnen spelen. Naast de kleedkamers ligt een ruime cafetaria die door de volleybalclub zal worden uitgebaat. "Voor onze club is het een historische dag", wierp Luc Monten op. "De sporthal imponeert. Vooral het geheel laat een sterke indruk na. En vooral, we kunnen nu volleyballen in ideale omstandigheden."

Het was niet vanzelfsprekend om op het Jachthoornplein een sporthal recht te zetten. "We zaten krap in ruimte", liet schepen Smits verstaan. "Het is ons gelukt om de sporthal te laten aansluiten op de school en we maken de volleybalclub gelukkig. Kortom, er zijn alleen maar winnaars met de realisatie van de sporthal." 

De drie partijen die betrokken zijn bij de bouw verdelen ook de kosten ervan. De investering bedraagt 1,2 miljoen euro. "We konden voor de turnzaal een subsidie van 200.000 euro bekomen van het departement onderwijs", zei Matty Coninx, één van de twee directeurs van De Stapsteen. De volleyballcub brengt 175.000 euro in, de rest neemt de gemeente voor z'n rekening.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.