OCMW en gemeente bouwen crèche en Huis van het Kind

OCMW-voorzitter Ward Lambrechts en schepen Raymond Thys bij buitenschoolse kinderopvang Pierewiet. Naast dit gebouw worden de crèche en het Huis van het Kind opgetrokken.
Foto Dalemans OCMW-voorzitter Ward Lambrechts en schepen Raymond Thys bij buitenschoolse kinderopvang Pierewiet. Naast dit gebouw worden de crèche en het Huis van het Kind opgetrokken.
Naast buitenschoolse kinderopvang Pierewiet start eind deze week de bouw van een crèche en het Huis van het Kind. Daar zullen achttien kindjes van 0 tot 3 jaar terechtkunnen. "Voor hen was er geen opvang in de gemeente", aldus OCMW-voorzitter Ward Lambrechts.

Met de bouw van de crèche en het Huis van het Kind vult Zutendaal dus een leegte in het aanbod. "Bovendien stellen we ook een stijgende vraag naar buitenschoolse opvang vast", zegt Lambrechts. De crèche krijgt een plaats op de eerste verdieping, het Huis van het Kind wordt op het gelijkvloers ondergebracht. "Hier krijgen ouders ondersteuning bij de opvoeding van hun kinderen", legt schepen van Gezin Raymond Thys uit. "Het wordt een plaats waar ouders met hun kinderen samenkomen in een ongedwongen sfeer. Het Huis van het Kind is een plek waar problemen binnen een gezin vroegtijdig gedetecteerd kunnen worden. Meerdere partners die expertise hebben inzake opvoeding en specifieke vragen waar ouders en kinderen mee worstelen, zijn hier aanwezig."

Net geen miljoen euro

Het Huis van het Kind wordt ook op kindermaat ingericht. Het gaat, net als de crèche, om een initiatief van het OCMW en het gemeentebestuur. Aan de bouwwerken hangt een prijskaartje van net geen miljoen euro. Goed 400.000 euro wordt door de gemeente op tafel gelegd. Als de werken volgens de planning verlopen, gaan het Huis van het Kind en de crèche eind volgend jaar open. (LXB)