Gezelligheid en warmte op Feest van de Vurige Hoop

Veel volk op het Feest van de Vurige Hoop dat geanimeerd werd met vuur, vuurwerk, streetacts en veel ambiancemuziek.
Karolien Coenen Veel volk op het Feest van de Vurige Hoop dat geanimeerd werd met vuur, vuurwerk, streetacts en veel ambiancemuziek.
Vanuit alle hoeken van de gemeente werden mensen met gratis pendelbussen naar het Vijverplein gebracht waar het Feest van de Vurige Hoop plaatsvond, ofwel de nieuwjaarsreceptie nieuwe stijl heet. “Een gezellig, warm en winters feest met veel vuur en licht”, zegt Dries Bosmans, één van de medewerkers van de gemeente.

Geen groot podium met een covergroep. In de plaats konden de aanwezigen zich opwarmen aan de bandjes die korte optredens gaven. Vuurspuwers en lichtgevende jongleurs toonden hun kunsten. Steltenlopers animeerden het publiek. Op het plein stonden vuurfakkels. De pastorie werd uitgelicht. En in de bomen hing nog kerstverlichting. Hapjes en drankjes a volonté aan één van de achttien kraampjes die uitgebaat werden door verenigingen. De gemeente schonk elke inwoner twee gratis bonnen en 1,20 euro per bon gaat naar de verenigingen.

Uitdagingen

Burgemeester Ann Schrijvers blikte terug op het voorbije jaar en keek vooruit. “Er liggen heel wat uitdagingen te wachten. Hoe gaan we het zwaar verkeer uit het centrum weren of ontraden? De herinrichting van de sportzone is een prioriteit alsook het voorzien van betaalbare woningen voor jonge gezinnen. We zetten in op het welzijn en het welbevinden van jongeren maar ook op het verlagen van drempels voor jongeren in armoede”, besloot de burgemeester.

Jongleurs met fakkels toonden hun kunsten op het Feest van de Vurige Hoop.
Karolien Coenen Jongleurs met fakkels toonden hun kunsten op het Feest van de Vurige Hoop.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.