Portretkunst in Fiertelhof

Olsenaar Yves Van Praet tekende dit opvallend portret van drie Zultse burgemeesters: (vlnr.) Simon Lagrange, Henk Heyerick en Georges Peirs.
Foto Gaëtan Regniers Olsenaar Yves Van Praet tekende dit opvallend portret van drie Zultse burgemeesters: (vlnr.) Simon Lagrange, Henk Heyerick en Georges Peirs.
Naar aanleiding van de uitreiking van de tweejaarlijkse Georges Dheedeneprijs organiseert de gelijknamige stichting voor de derde maal een tentoonstelling met werk van de deelnemende kunstenaars in het Fiertelhof.

"Thema van deze editie is 'het portret'", vertellen Willy Nachtergaele, Luc Voet en Johan Jaspaert van de Stichting Georges Dheedene. "We tellen eenenzestig deelnemers uit Oost- en West-Vlaanderen. Een groot succes, want we moesten zelfs voortijdig kunstenaars weigeren. Naast de honderd en tien ingezonden kunstwerken tonen we dit weekend ook werk van Dheedene zelf. Verder is er een mini-overzicht te zien van merkwaardige portretten door de eeuwen heen." De ingezonden kunstwerken, met onder andere dit worden door een jury beoordeeld. De laureaat van de Grote Prijs Georges Dheedene voor Beeldende Kunst wordt vrijdagavond bekendgemaakt door oud-minister Stefaan De Clerck, die trouwens roots heeft in Zulte. Als extra attractie kunnen bezoekers van de tentoonstelling op zaterdag- en zondagnamiddag gratis hun portret laten tekenen tijdens hun bezoek aan de tentoonstelling. Praktisch: de tentoonstelling is toegankelijk tot en met 4 oktober, telkens van 10 tot 18 uur. De tentoonstellingscatalogus van 72 bladzijden kost 5 euro.


(GRG)