PC De Leiehoek verbreekt wereldrecord petanque

Het is hen gelukt. De petanquers van PC De Leiehoek hebben 26 uur aan een stuk spelletjes petanque gespeeld. Hiermee hebben ze het wereldrecord verbroken. “We hebben er nog een kwartier bijgedaan voor onze overleden makker Bart”, zegt voorzitter Roland Van Daele.

Met meer dan 1.800 bezoekers en zo’n 370 gespeelde wedstrijden was de stunt van petanqueclub De Leiehoek meer dan geslaagd. Op zaterdag om 13 uur startte men in de Vaartstraat in Machelen met petanquen en men ging door tot zondag 15.15 uur. Het wereldrecord stond op 25 uur en 37 minuten. De Leiehoek hield het 26 uur vol en ondanks de vermoeidheid speelde men nóg een kwartiertje verder.

“Dat extra kwartiertje was voor onze goede vriend Bart Steyaert, die op 55-jarige leeftijd aan kanker is overleden”, zegt Roland. “Dit ganse weekend stond in het teken van Bart. De opbrengst schenken we later aan het Cancer Research Institute Ghent (CRIG), het kankeronderzoek van UZ Gent.”

De petanquers van PC De Leiehoek net voordat ze het wereldrecord verbreken.
Anthony Statius De petanquers van PC De Leiehoek net voordat ze het wereldrecord verbreken.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.