Jeugdtrainer die ‘beste vriend’ bont en blauw sloeg, moet minstens 4.500 euro aan schadevergoedingen betalen

De rechtbank in Gent.
Sam Ooghe De rechtbank in Gent.
Een 39-jarige jeugdtrainer en scheidsrechter uit Waregem heeft van de correctionele rechtbank in Gent een celstraf van 2 jaar met probatie-uitstel en een boete van 1.200 euro - ook met uitstel - gekregen voor slagen en verwondingen. Bovendien moet de dertiger de burgerlijke partij(en) alvast 4.500 euro aan schadevergoeding betalen.

Het slachtoffer, vroeger een goede vriend van de dader, werd in zijn zaak ‘Café Pallieter’ in Zulte aangevallen door de man. In eerste instantie leek het slachtoffer geen al te zware verwondingen over te houden aan de vechtpartij. Pas achteraf bleek dat de Zultenaar een hersenletsel had opgelopen, met vier maanden arbeidsongeschiktheid als gevolg. Hij krijgt nu een provisionele schadevergoeding van 3.500 euro. Ook  zijn vrouw stelde zich burgerlijke partij omdat ze het café een tijdje alleen moest uitbaten door de arbeidsongeschiktheid van haar man. Aan haar moet de Waregemnaar nu een provisionele schadevergoeding van 1.000 euro betalen. Een gerechtsdeskundige zal nu onderzoeken of deze bedragen volstaan.

Tientallen veroodelingen

De 39-jarige dader is lang niet aan zijn proefstuk toe. Sinds 2001 heeft hij al tientallen veroordelingen opgelopen. Zo werd hij onder andere al veroordeeld voor het slaan van een politieagent, intoxicatie achter het stuur, rijden zonder verzekering en verboden wapendracht. Hij kreeg ook al drie keer een werkstraf. Die werd wel telkens uitgevoerd.

Agressieprobleem

In 2003 zou de man al een cursus voor zijn agressieprobleem hebben gevolgd, maar dat mocht dus niet baten. Deze keer mocht dus ook zijn ‘beste vriend’ eraan geloven. “Als je zelfs al een vriend wil slaan die je wil helpen, dan schort er toch iets”, aldus de rechter tijdens de behandeling van de zaak. Ondertussen zou de verdediging al een som van 1.000 euro hebben overgemaakt naar de burgerlijke partij. “Ik heb er heel veel spijt van, en ik weet niet meer wat er die avond gebeurd is”, zei de beklaagde enkele weken terug. “De dag erna hebben we nog samen gezeten, en hebben we onderling iets geregeld. Ik had geen idee dat de gevolgen zo ernstig waren.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.