Fietsen langs oorlogsfoto’s

Voor de Open Monumentendag, nu zondag,  kan je in Zulte langs 15 levensgrote oorlogsfoto’s fietsen.

“Voor Open Monumentendag 2018 werd langsheen de fotopanelen en de oorlogsmonumenten een route ‘Fietsen langs het oorlogsverleden in Zulte’ uitgewerkt”, zegt communicatieambtenaar Stefanie Colpaert. “In de brochure die voor Open Monumentendag wordt uitgegeven, worden zowel de fietsroute als de oorlogsfoto’s opgenomen.”

“Ik ben ervan overtuigd dat dit document een handige gids zal zijn om het Wereldoorlog I-verleden van onze gemeente te ontdekken, vandaag en in de toekomst”, zegt schepen Michaël Vandemeulebroecke (Open Zulte). “Voor velen zal de brochure ook een blijvende herinnering zijn aan het oorlogsleed dat onze voorouders 100 jaar geleden beleefd hebben.” 

De brochure is gratis en je vindt ze in het gemeentehuis, de bibliotheek, het Roger Raveelmuseum en vanaf dit weekend ook in de Sint-Michiel, Cornelius- en Ghislenuskerk van Machelen en in Huis De Leeuw in Machelendorp.

Naast de fietsroute werd ook een reizende tentoonstelling opgebouwd. Deze tentoonstelling is op zondag 9 september te bezichtigen in de Sint-Michiel, Cornelius- en Ghislenuskerk van Machelen tussen 14 en 18 uur.

De werkgroep Fotoproject WOI bij het paneel aan het Willem Van Olseneplein in Zulte.
Anthony Statius De werkgroep Fotoproject WOI bij het paneel aan het Willem Van Olseneplein in Zulte.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.