Eigen stek voor armoedevereniging

De brugge heeft een eigen lokaal in de Merelstraat.
Foto Gaëtan Regniers De brugge heeft een eigen lokaal in de Merelstraat.
Na jarenlang zoeken heeft armoedevereniging 'De brugge' in de Merelstraat een eigen stek gevonden. "We hebben hier een winkeltje en een opslagruimte voor onze voedselpaketten", zegt bezielster Kristien Van Gyseghem.

Een voormalige bedrijfsruimte in de Merelstraat is voortaan het epicentrum van de activiteiten van 'De brugge'. De armoedevereniging was jarenlang op zoek naar een eigen stek. "Alles is gesponsord: van het meubilair tot de kleren die hier in de rekken hangen", vertelt Martin Top. Samen met Kristien Van Gyseghem, Christ'l Vervaeck en Inge Tijtgat vormt hij het kernteam van 'De brugge'. "Ik ben enorm blij en erg dankbaar dat we deze lokalen kunnen huren aan een heel aanvaardbare prijs", zegt Van Gyseghem.


"Er is een ontvangstruimte, een winkeltje en een opslagruimte voor onze voedselpakketten. Elke derde donderdag van de maand komen onze mensen hier een pakket halen, om zo het einde van de maand te overbruggen. Dat is waar onze naam 'De brugge' naar verwijst. We helpen mensen die buiten de traditionele hulpverlening vallen, maar het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. 95 procent van onze mensen werken, maar komen als alleenstaande ouder niet rond. Ook mensen met een klein pensioen doen een beroep op onze hulp. Gemiddeld helpen we zo elke maand twintig à dertig gezinnen in Zulte. Een druppel op een hete plaat? Het regeringsbeleid kunnen we niet veranderen, maar vanuit je hart mensen helpen kan wel: dat is onze filosofie." De Brugge contacteren kan via 0471 69 34 31 of www.vzwdebrugge.be. (GRG)