Burgemeester trekt 'lokale' lijst

Burgemeester Simon Lagrange (links) met de nieuwe kandidaten van Open Zulte.
Foto Gaëtan Regniers Burgemeester Simon Lagrange (links) met de nieuwe kandidaten van Open Zulte.
Open Zulte heeft als eerste partij in Zulte haar huiswerk voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar. Burgemeester Simon Lagrange trekt volgend jaar de lijst, in zijn kielzog zijn ook acht nieuwe kandidaten voorgesteld. Open Zulte is een lijst van Open Vld en onafhankelijken. "Maar in de praktijk zijn we eigenlijk een lokale partij", vindt Lagrange.

Dat burgemeester Simon Lagrange de lijst van Open Zulte trekt, is nauwelijks een verrassing. Voorzitter Thierry Cornette van Open Zulte maakte gisteren de lijsttrekker bekend. De nog steeds maar 33-jarige burgemeester loodste zijn partij in 2012 naar een coalitie met Gezond Verstand Zulte en N-VA, en zette zo CD&V na decennia besturen buitenspel.


"De inzet van de verkiezingen zijn duidelijk. We gaan volop voor een tweede bestuurstermijn", zegt Lagrange die hierbij kan rekenen op schepenen Sophie Delaere, Michaël Vandemeulebroecke en Frederic Hesters die ook elk hun mandaat willen verlengen. De partij stelde gisteren meteen acht nieuwe kandidaten voor. Kathleen Blauwblomme (52) uit Zulte, Simone Claeys (70) uit Zulte, Marc Colpaert (67) uit Olsene, Francky De Coster (52) uit Zulte, Kathy Dewitte (39) uit Zulte, Sofia Ezzine (42) uit Zulte, Delphine Vandenbossche (23) uit Zulte en Marc Vanden Heede (48) uit Machelen. "Er volgen later nog vijf nieuwe kandidaten, waarbij de nadruk op deelgemeenten Olsene en Machelen zal liggen. Het profiel is duidelijk: we zoeken mensen die eigenlijk geen tijd hebben omdat ze al bijzonder actief zijn in het sociale leven van onze gemeente", aldus Lagrange.


Open Zulte is een lijst van Open Vld en onafhankelijken. "Maar in de praktijk zijn we een eigenlijk een lokale partij", vindt Lagrange. "De nationale politiek speelt geen rol." Bij de gemeenteraadsverkiezingen zijn in Zulte vijfentwintig gemeenteraadszitjes te verdelen. Voorlopig lijken vier partijen naar de gunst van de kiezer te dingen: CD&V, Open Zulte, N-VA en Gezond Verstand Zulte. (GRG)