200 mannen laten zich kortwieken

ELLEN SNOECK STEUNT MET OPBRENGST ONDERZOEK NAAR HERSENTUMOREN

Samen met twee helpsters schoor kapster Leen non-stop de ene klant na de andere.
GRG Samen met twee helpsters schoor kapster Leen non-stop de ene klant na de andere.
Tweehonderd mannen lieten zich gisteren uit solidariteit met Ellen Snoeck (28) een ultrakort kapsel aanmeten. De jonge vrouw uit Zulte vecht tegen kanker en zamelt geld in voor onderzoek naar hersentumoren. "Dit geeft een geweldige boost", vertelt ze. "Straks volgen nog evenementen, en ik heb het gevoel dat we met iets sterks begonnen zijn."

"Ik ben heel blij, overweldigd en verrast". Ellen Snoeck (28) komt woorden tekort om te beschrijven hoe ze zich voelt terwijl in 'Coiffure Leen' een rij wachtenden tot op het trottoir staat, mannen die zich voor 10 euro laten kortwieken voor de actie 'Shave for Better Days'. Ellen vecht tegen een hersentumor en heeft noodgedwongen zelf een kort kopje. De actie wil haar een hart onder de riem steken én geld inzamelen voor onderzoek naar hersentumoren. "We werken met plezier een dag voor Ellen", vertelt kapster Leen Deblanc die het initiatief nam voor de actie. "Voor ons is het geen moeite, dit is wat we graag doen.


Tijdens de eerste voorbereidende afspraak voor deze actie had Ellen een lastige dag, maar toch ging ze nadien met een glimlach terug naar huis: daar doen we het voor." Samen met twee medewerksters werkte de kapster non-stop vanaf 9 uur 's ochtends. "Op een gemiddelde dag zien we nooit zoveel mensen de revue passeren. Of ikzelf ook het goede voorbeeld ga geven? Neen, bij mij zou het geen zicht zijn, vrees ik." Ook andere vrouwen zijn duidelijk gehecht aan hun kapsel, want niemand durfde het aan om in de kappersstoel plaats te nemen. Toen de laatste klant bediend was waren 200 mannen van een korte snit voorzien. Een ongewild neveneffect is dat de kappers in Zulte de volgende dagen en weken minder werk zullen hebben. "Ik ga voor een coupe van een centimeter", vertelt Kenny Lippens van de Zultse Bikers Gang. "Dit is mijn vaste kapper, dus ik heb er alle vertrouwen in."

Ellen (rechts) ging met elke gekortwiekte klant op de foto.
GRG Ellen (rechts) ging met elke gekortwiekte klant op de foto.

Met iedereen op foto

Ook Dries Soens liet de tondeuse z'n gang gaan en trok met een 'coupe militaire' naar huis. "Het is tien jaar geleden dat ik nog zo'n kort kapsel had. Tijdens mijn periode als beroepsmilitair behoorde een kort kopje tot het uniform." En ook de 9-jarige Lander Van Nieuwenhuyze nam met de glimlach afscheid van z'n donkere lokken. Ellen ging ondertussen gezwind met elke kortgeknipte klant op de foto. "Op voorhand had ik best wel wat stress", geeft ze toe. "Stel je voor dat er maar enkele mensen zouden langskomen! Maar het tegendeel is waar. Zoveel bekende en onbekende gezichten, jong en oud. Er zijn zelfs twee mensen die helemaal uit Brugge naar hier zijn afgezakt. Dit geeft me een geweldige boost, al zal ik straks ongetwijfeld nog een potje janken.(stil) Dit is het eerste evenement, en ik heb het gevoel dat we met iets sterks begonnen zijn." Straks volgen nog inzamelacties voor onderzoek naar hersentumoren. Op 8 mei is er een comedyavond 'Drink for Better Days', in augustus een benefietconcert en in september een motortreffen georganiseerd door de Zultse motorvrienden.

Lander (9) nam met een glimlach afscheid van zijn lokken.
GRG Lander (9) nam met een glimlach afscheid van zijn lokken.
GRG