Stelende poetsvrouw brast 2.000 euro op

Een poetsvrouw heeft opschorting van straf gekregen voor de diefstal van 4.000 euro bij een van haar klanten in Zoutleeuw. Lies N. stapte zelf naar de politie maar ze hield nog een deel van de buit achter.
De rechtbank in Leuven.
KAR De rechtbank in Leuven.

Lies N. kwam 13 mei 2016 in Zoutleeuw voor de eerste keer poetsen bij een nieuwe klant. Ze ontvreemdde er meteen een enveloppe met 4.000 euro cash, die opgeborgen zat in een kast. Vier dagen later ging de poetsvrouw zelf aangifte doen van de diefstal. Ze vertelde de politie dat ze 400 euro had gestolen en overhandigde dat bedrag. Later gaf de kuisvrouw toe dat er wel degelijk 4.000 euro in de enveloppe stak. Bij een huiszoeking werd 1.500 euro teruggevonden. Volgens haar verklaringen had ze 1.600 euro uitgegeven voor de aankoop van een tweedehandsauto en de betaling van achterstallige rekeningen. De rechter verleende de vrouw opschorting van straf gedurende drie jaar. Voorwaarde is wel dat ze een cursus ‘dader in zicht’ volgt. Verder moet ze een schadevergoeding van 1.959 euro betalen. De tweedehandswagen van het merk Opel, die ze aankocht met het gestolen geld, werd verbeurdverklaard. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.