Parket onderzoekt moord in Zoutleeuw: dader ingerekend door vader van slachtoffer

Archiefbeeld.
Bollen Archiefbeeld.
Het parket van Leuven onderzoekt het verdachte overlijden van een 23-jarige man in Zoutleeuw vanmorgen vroeg. "We hebben een gerechtelijk onderzoek gevorderd voor moord", stelt woordvoerster Sarah Callewaert. Er is een verdachte opgepakt. De vader van de man kon samen met een buurman de dader, een 23-jarige man uit Zoutleeuw, M.K., vatten. Over het motief is nog niets geweten.

De feiten vonden plaats in Budingen, deelgemeente van Zoutleeuw in Vlaams-Brabant. "De politie heeft het slachtoffer deze ochtend omstreeks 5 uur aangetroffen", zegt Callewaert. "Onmiddellijk werd een verdachte opgepakt. De kwalificatie is moord." De man, de 23-jarige Jonas Vlayen, wilde net op dat moment naar zijn werk vertrekken.

“Ik werd plots opgeschrikt door een geschreeuw van zijn mama”, vertelt de buurvrouw. “Ze riep om hulp en daarop zijn mijn man en ik meteen gaan kijken. Jonas lag bebloed op de grond. Zijn mama was in shock en samen hebben we de hulpdiensten gebeld. De overbuurman was intussen al aan de reanimatie begonnen, want Jonas ademde niet meer. Wat verderop hielden de papa van Jonas en een andere buurman de dader vast tot de politie ter plaatse kwam.”

Een onderzoeksrechter, het parket en mensen van het lab en de politie zijn ter plaatse afgestapt. Het parket is volop bezig met het onderzoek. Omstreeks 14 uur werd de plaats delict vrijgegeven. “Over het motief is er nog niets geweten”, zegt Sarah Callewaert van het parket Leuven. “We kunnen enkel bevestigen dat het om een man van 23 jaar uit Zoutleeuw gaat.”

De dader zou volgens een familielied een voormalig schoolgenoot van de jongeman zijn, die niet ver van hem woont. “Die jongen kwam er als kind blijkbaar al eens spelen”, klinkt het. 

Vermoedelijk stond de dader Jonas op te wachten, want zijn wagen, een blauwe Passat, stond net voor de oprit geparkeerd. De takeldienst kwam langs om het voertuig weg te slepen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nicole Nagels

  Heel veel sterkte aan familie

 • carolien bellis

  Erg dat zoiets moet gebeuren... ik ben van daar afkomstig en je denkt dat dat nooit gaat gebeuren in dat kleine dorpje aan de Gete... nu is het al de 2de keer dat ik het weet... erg erg erg... waar gaan we met onze samenleving naar toe...

 • jos indigne

  Sterkte aan de familie van de overledene ,

 • Godelieve Mot

  Waar gaan we naar toe?

 • Bart Vandevelde

  Voor de vader: de moordenaar van je zoon vasthouden zonder zelf het recht in eigen handen te nemen: RESPECT!