Dealer riskeert straf met uitstel

Een twintiger uit Kampenhout riskeert een celstraf van twaalf maanden met uitstel voor het dealen van verschillende soorten drugs.

De jongeman werd op 7 maart in Zoutleeuw gecontroleerd toen hij samen met een vriend op weg was naar Sint-Truiden. Hij bleek cannabis en cocaïne op zak te hebben, waarop de agenten overgingen tot een huiszoeking. Die leverde grotere hoeveelheden cocaïne, cannabis, amfetamines en nog andere drugs op.

Psychoses

De twintiger bleek zelf een zware cannabisgebruiker te zijn, die ook met andere drugs experimenteerde. Hij verkocht ook aan vrienden en kennissen. Het geld om drugs aan te kopen haalde hij van zijn spaarrekening en zijn invaliditeitsuitkering, die hij kreeg omdat hij met psychoses kampte. "Hij laat zich nu behandelen voor zijn drugsproblemen, maar gemakkelijk gaat het niet", aldus zijn advocate. "De gevangenis is geen plek voor hem. Belangrijker is dat hij begeleid wordt." Het parket volgde die visie en vroeg daarom een straf met probatievoorwaarden. Uitspraak op 5 december. (WHW)