Zottegemnaar gooit hoge ogen met debuutroman

Gunther Opdecam met zijn roman.
Foto FEL Gunther Opdecam met zijn roman.
Duivelsvoetstap, de debuutroman van Zottegemnaar Gunter Opdecam, gooit hoge ogen bij het lezerspubliek. "Er gingen al meer dan 300 exemplaren over de toonbank. Lezers moedigen mij zelfs aan om een tweede boek te schrijven", zegt de auteur.

In Duivelsvoetstap laat Gunther Opdecam (42) Zottegem daveren op haar grondvesten. Hij neemt zijn lezers mee op een golf van geweld en intrige en laat hen tegelijk kennis maken met heel wat inwoners van zijn thuisstad en met enkele van de talrijke legendes, die er al eeuwenlang verteld worden. "Het verhaal speelt zich af op authentieke locaties in Zottegem en de hoofdrolspelers verwijzen naar bekende Zottegemse figuren. De titel van het boek verwijst naar de legende van de Duivelsvoetstap, die een holte in een steen van de brug over de Steenmeersbeek op de grens tussen Leeuwergem en Grotenberge verklaart als zou het de afdruk van een voet van de duivel zijn", vertelt Opdecam.

Lovende recensies

Het boek werd begin juni uitgebracht en de verkoop loopt opvallend goed. "De verkoop verloopt inderdaad schitterend, zeker voor een lokaal verspreid boek zoals Duivelsvoetstap. De reacties die ik tot nu toe heb gekregen van lezers zijn uitermate positief en er zijn ook al een paar heel lovende recensies."


Het succes verklaart Opdecam door het feit dat het boek zo streekgebonden is. "Het is voor de streek een uniek concept want ook al is het een volledig fictief verhaal, toch gebeurt het op echte locaties en met reële mensen in en rond Zottegem, wat het voor de meeste lezers heel herkenbaar maakt. Voor wie niet met de streek vertrouwd is, betekent dit geenszins een struikelblok.

Tweede boek

Ondertussen denkt Opdecam al na over een tweede boek. "Ik ben me aan het verdiepen in de rijke geschiedenis van Lamoraal graaf van Egmont en zijn relatie met Zottegem. Ik heb het begin van een verhaallijn voor een nieuwe hedendaagse thriller in gedachten", verklapt de auteur. Het boek is verkrijgbaar bij alle boek- en dagbladhandels in Zottegem en in de vestigingen van Standaard Boekhandel. (FEL)