Welnessbehandeling voor vrouwen met borstkanker

De Soroptimisten overhandigden een cheque van 3.500 euro.
Ronny De Coster De Soroptimisten overhandigden een cheque van 3.500 euro.

Club Soroptimist Zottegem biedt vrouwen met borstkanker een welnessbehandeling aan. "Eén van onze doelstellingen is om de gezondheidszorg voor vrouwen te verbeteren. We werken daarvoor samen met enkele schoonheidsinstituten uit de regio", zegt Marina Fauconnier.

Vrouwen die getroffen worden door borstkanker hebben vaak een lange weg naar herstel af te leggen. Hun lichaam krijgt het hard te verduren door de ziekte en de behandeling kan onaangename nevenwerkingen met zich meebrengen. De Soroptimisten van de Zottegemse club willen deze vrouwen nu steunen.

"Patiënten van de borstkliniek van het AZ Sint‐Elisabeth Zottegem  krijgen een wellnessarrangement voor het gelaat en de handen aangeboden. De arrangementen worden georganiseerd in samenwerking met enkele regionale schoonheidsinstituten met ervaring in behandelingen na kanker", vertelt Fauconnier.

Voor de realisatie van dit initiatief schenkt Club Soroptimist Zottegem Zuid‐Oost‐Vlaanderen 5.000 euro aan de borstkliniek in Zottegem. Elke patiënte , krijgt een voucher ter waarde van 100 euro. 75 euro daarvan komt van de Soroptimisten en 25 euro van de schoonheidsinstituten. Eventuele meerkosten worden door de patiënt bijgepast.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.