Vredegerecht decor voor VRT-serie

13DELIGE KOMISCHE REEKS 'NIEUW TEXAS' OPGENOMEN IN EGMONTSTAD

Schepen van citymarketing Kurt De Loor (sp.a) bij het gerechtsgebouw dat in de serie dienst zal doen als de felbegeerde erfenis van vier broers.
Foto DCRB Schepen van citymarketing Kurt De Loor (sp.a) bij het gerechtsgebouw dat in de serie dienst zal doen als de felbegeerde erfenis van vier broers.
Het vredegerecht in Zottegem wordt het decor van de nieuwe dertiendelige VRT-reeks 'Nieuw Texas'. "Het vredegerecht is een indrukwekkend landhuis in de serie", bevestigt schepen van citymarketing Kurt De Loor (sp.a). " De reeks wordt uitgezonden in primetime. De publiciteit voor onze Egmontstad is onbetaalbaar." Op maandag 6 oktober starten de opnames.

Productiehuis Kanakna koos het vredegerecht in Zottegem als uitvalsbasis voor de opnames van de gloednieuwe VRT-serie Nieuw Texas. Schepen van citymarketing Kurt De Loor bevestigt dit nieuws en is tevreden dat Zottegem het decor vormt voor de nieuwe serie. "Productiehuis Kanakna is aangesteld door de openbare omroep VRT om een dertiendelige komische reeks op poten te zetten. De reeks heet 'Nieuw-Texas' en wordt geprogrammeerd op zaterdagavond om een zeer ruim publiek aan te spreken."

Onder één dak

"De show vertelt de lotgevallen van de vier broers Vrancken die bij het overlijden van hun vader plots in het bezit komen van een oud landhuis. Omdat hij zijn eigen kinderen door en door kent, geeft hij hen de opdracht om een jaar lang onder één dak te wonen met hun respectievelijke gezin. Pas dan zal het landhuis hun eigendom worden. In iedere aflevering zien wij de karaktervolle broers en hun echtgenoten afstevenen op een breuk door een clash van gewoontes, ego's en tegenstrijdige ambities", licht De Loor al een tipje van de sluier.

Indrukwekkende cast

De cast van Nieuw Texas is alvast om van te smullen. De voornaamste rollen worden vertolkt door Tom Audenaert (Hasta La Vista, Quiz Me Quick), Jits Van Belle (Aanrijding in Moscou, Emma, Team Spirit, Stille Waters), Bert Haelvoet (De Helaasheid der dingen, Man zkt vrouw, Wat Als?), Tom Waes (Het Geslacht De Pauw, Tomtesteron) en Jan Decleir (Daens, Camping Cosmos, Stille Waters, De Zaak Alzheimer). "Ik ben dan ook bijzonder fier dat een VRT-reeks met dergelijke grote namen in onze Egmonstad wordt opgenomen", gaat De Loor verder.

Omleiding

Het vredegerecht van Zottegem zal het decor zijn van het landhuis. Het vredegerecht is uitgekozen omwille van zijn esthetische waarde en het parkdomein. De dertiendelige serie speelt zich voornamelijk af in en rond het landhuis. Dit betekent dat er vijf opnamedagen zullen volgen aan het gebouw in de Grotenbergestraat. "Die zijn gepland op maandag 6 en dinsdag 7 oktober en op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 december. Tijdens de opnamedagen wordt er een omleiding voorzien om de opnames niet te verstoren. De voorgestelde omleidingen lopen via de Kollegestraat, Ooststraat , Welzijnstraat en de A. Gevaertlaan, Bijloke en N42. Uiteraard kunnen bewoners en personen die echt ter plaatse moeten zijn doorgelaten worden tussen de opnames."


Het stadsbestuur levert graag haar medewerking omdat Zottegem op deze manier op een positieve manier in de kijker wordt geplaatst voor een breed Vlaams publiek. "Dertien weken in primetime op zaterdagavond op de VRT is van onschatbare waarde voor onze Egmontstad en kan qua uitstraling wel tellen. Dergelijke publiciteit is onbetaalbaar. Als schepen van citymarketing ben ik dan ook bijzonder tevreden", glundert De Loor.