VIDEO: Oeps handrem vergeten... auto knalt frituur binnen

TWEEDE KEER IN JAAR TIJD BOLT AUTO 'T FRIETHUIS BINNENEen chauffeur die vergeten was de handrem van zijn auto op te trekken, heeft gisterenavond een grote ravage veroorzaakt in een frituur in het centrum van Zottegem. De wagen boorde zich door een raam. "Het is een wonder dat de rondvliegende scherven niemand hebben verwond", bedenkt Stefan De Coster, uitbater van 't Friethuis. Het is de tweede keer in een jaar tijd dat een auto de zaak binnen bolt.

Het was rond kwart voor tien toen de auto de frituur aan de hoek van de Grotenbergestraat en de Deinsbekestraat naar naar binnen denderde. "Ik stond achter de toonbank en hoorde een gigantische knal. Het leek wel een explosie. Ik zag de scherven in het rond vliegen", vertelt uitbater Stefan De Coster.

De auto bolde door dit raam de frituur binnen. De brandweer heeft hem weer uit de zaak gehaald.
Ronny De Coster De auto bolde door dit raam de frituur binnen. De brandweer heeft hem weer uit de zaak gehaald.

Niemand aan raam

Op het moment van het ongeval waren er nog klanten in de zaak. "Het is een wonder dat niemand gewond is geraakt. Wat een ongelooflijk toeval dat er op dat moment niemand meer aan het raam zat waar die auto is doorgereden. Een tiental minuten eerder zat het hier nog vol met klanten", vertelt de uitbater. Op amper twee meter afstand van het vernielde raam zaten nog vijf mensen aan tafel.


Een team van de brandweerpost snelde te hulp om de brokstukken te ruimen en om het gat in het raam met houten platen dicht te maken.


Opmerkelijk: uitgerekend een jaar geleden bolde ook al een auto de zaak binnen. Ook toen was de eigenaar de handrem vergeten. "Toen was alleen de deur vernield. Nu is de schade veel groter", vergelijkt de friturist. De uitbater keek gisterenavond aan tegen nog uren opruimwerk, maar maakte zich sterk dat de frituur vanavond weer opent. De verwarde autmobilist had geen verklaring voor zijn vergeetachtigheid.

Uitbater Stefan De Coster.
Ronny De Coster Uitbater Stefan De Coster.
De ravage is enorm, het is een wonder dat er geen gewonden vielen.
Ronny De Coster De ravage is enorm, het is een wonder dat er geen gewonden vielen.