Verwilderde pastorietuin wordt groene oase

Burgemeester Jenne De Potter, schepen Leen Goossens, architect Peter Vral en Guido Bernagie zijn in de wolken met dit nieuwe project.
Foto Frank Eeckhout Burgemeester Jenne De Potter, schepen Leen Goossens, architect Peter Vral en Guido Bernagie zijn in de wolken met dit nieuwe project.

De verwilderde pastorietuin in Oombergen wordt volgend jaar omgetoverd tot een groene oase waar kinderen kunnen ravotten en buurtbewoners elkaar ontmoeten. De tuin ligt tussen de kerk en de pastorie en verbindt het dorpscentrum met de achterliggende bossen van Cotthem. Voor dit project krijgt de stad 25.000 euro subsidies. "In de opgefriste pastorietuin moeten jong en oud zich thuis voelen. De tuin is niet alleen een extra troef voor het kleuterschooltje in de buurt maar ook voor natuurliefhebbers en wandelaars. De pastorietuin is immers het startpunt van verschillende wandelroutes door Oombergen en Cotthem", zegt Guido Bernagie van de Kerkfabriek. "Met de subsidie onderschrijft minister Joke Schauvliege dat we door het ontwikkelen van deze mooie landelijke tuin, deze site een nieuwe sociale dimensie geven. We willen de sociale contacten van het vroegere Oomberger opnieuw aanwakkeren. Deze ontmoetingsplaats moet hiertoe bijdragen", voegt schepen Leen Goossens hier nog aan toe. (FEL)