Uitbater B&B in Zottegem dood aangetroffen: echtgenote verdacht van moord, dochter vrijgelaten

Het huis waar de man is aangetroffen.
Ronny De Coster Het huis waar de man is aangetroffen.
De uitbater (61) van een bed & breakfast in Zottegem is zondagavond dood aangetroffen in zijn woning. De vrouw van slachtoffer wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van moord. Dat werd vernomen bij de Oudenaardse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Haar dochter mocht beschikken na verhoor. De feiten kaderen volgens de eerste vaststellingen binnen intrafamiliaal geweld. 

Wat zich precies heeft afgespeeld in het huis met aanpalende bed & breakfast in de Zottegemse deelgemeente Sint-Maria-Oudenhove, is nog onduidelijk. De hulpdiensten werden rond 23 uur ter plaatse geroepen naar een woning in de Mijnwerkersstraat.

Verdachte omstandigheden

Vast staat dat D.Z. (61) er levenloos werd aangetroffen. Hoe de man om het leven is gekomen, is niet bekend, maar speurders vonden de omstandigheden waarin de man is gevonden meteen verdacht. Volgens de eerste vaststellingen blijkt dat de man op gewelddadige wijze om het leven werd gebracht.

Een afstappingsteam is heel de nacht in en rond de woning aan het werk geweest. Na afloop van het onderzoek ter plaatse heeft de politie het gebouw verzegeld. De twee auto’s van het gezin staan met wielklemmen geblokkeerd.

Vrouw en dochter opgepakt

Er werden twee personen opgepakt. Het ging om de vrouw en de dochter van het slachtoffer. De vrouw wordt morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van moord. Voor de dochter zijn er geen aanwijzingen van schuld. Zij mocht beschikken na verhoor door de politie. 

Ronny De CosterReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.