Politiemotor aangereden op kruispunt 't Vosken in Oombergen

Zwaantje reed door rood licht, maar had volgens zonechef zwaailichten en sirenes aan.

Een politieman op de motor is deze middag betrokken geraakt bij een verkeersongeval op het kruispunt ’t Voske in Oombergen bij Zottegem.
De politieagent was op weg naar een interventie, toen hij werd aangereden.
Ronny De Coster De politieagent was op weg naar een interventie, toen hij werd aangereden.

De politiemotor reed op de Steenweg op Aalst vanuit de richting Aalst en wou aan het kruispunt 't Voske de Europaweg (N42) oversteken, toen hij werd gegrepen door een auto die van links kwam.

"Niet meer te ontwijken"

“Het verkeerslicht stond voor mij op groen en ik was naar het linkerrijvak uitgeweken. Op dat moment waren auto’s op de eerste rijstrook vertraagd, omdat het zwaantje door het rood reed. Zelf heb ik die politiemotor pas opgemerkt, toen hij van achter die wagens tevoorschijn kwam en ik er al vlak bij was. Daardoor kon ik hem niet meer ontwijken”, vertelt Jonathan De Waele uit Zulte, die achter het stuur van de aanrijdende auto zat. De automobilist bleef bij het ongeval ongedeerd, maar was wel fel onder de indruk van de klap.

Geen levensgevaar

Volgens Jan De Sutter, zonechef van de politie Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem was de politieman met de motor op weg naar een interventie en reed hij met zwaailichten en sirenes aan toen hij het kruispunt in Oombergen overstak.

“Onze collega is naar het ziekenhuis Sint-Elisabeth in Zottegem gebracht, maar hij verkeert zeker niet in levensgevaar”, vertelde de politiechef op de plaats van de crash.

Als gevolg van het ongeval moest het verkeer zowel op de Steenweg op Aalst als op de Europaweg in beide richtingen lange tijd aanschuiven.

Een team van de brandweerpost Zottegem kwam ter plaatse om de brokstukken van de betrokken voertuigen op te ruimen.

Ronny De Coster
De politieman raakt bij de botsing gewond, maar verkeert niet in levensgevaar.
Ronny De Coster De politieman raakt bij de botsing gewond, maar verkeert niet in levensgevaar.
Ronny De Coster
Als gevolg van het ongeval moet het verkeer uit alle richtingen naar de kruispunt aanschuiven.
Ronny De Coster Als gevolg van het ongeval moet het verkeer uit alle richtingen naar de kruispunt aanschuiven.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.