Naast Matthias Diependaele dingt ook Bernard Van Der Stock naar zitje in parlement

Bernard Van Der Stock en Matthias Diependaele.
Frank Eeckhout Bernard Van Der Stock en Matthias Diependaele.
Naast lijsttrekker voor het Vlaams Parlement Matthias Diependaele, doet ook Bernard Van Der Stock (27) een gooi naar een parlementszitje. Hij staat op de derde opvolgersplaats voor de Kamer. “Onze stad is goed vertegenwoordigd op de lijsten en ik ondersteun volop dit jong politiek talent uit Zottegem”, zegt Matthias Diependaele.

Bernard Van Der Stock werkte tot voor kort op het kabinet van staatssecretaris Theo Francken. Daar maakte hij de bizarre weken van het Marrakesh-pact vanop de eerste rij mee. “Bij de N-VA heeft het woord principe nog betekenis en is het niet zomaar een hol begrip. Het is deze politieke filosofie die niet mag verloren gaan én die ik met mijn kandidatuur wil belichamen. Verder ligt mijn focus op een efficiënt en modern ambtenarenapparaat, aandacht voor een realistisch klimaatbeleid en een heropleving van het strenge, maar rechtvaardig asiel- en migratiebeleid van Theo”, motiveert Van Der Stock zijn kandidatuur. 

Bernard en Matthias kwamen al samen op tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Zottegem. Vanop de achttiende plaats haalde Bernard een mooie score van 452 stemmen en zetelt in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. “Ik ben blij dat Zottegem ook vertegenwoordigd is op de federale lijst. Onze campagnes zullen elkaar zeker versterken. Ik geef dan ook alle steun aan deze jonge Zottegemse politicus en topkerel”, besluit Diependaele. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.