Muurschildering siert gevel bibliotheek

Kunstenaar Klaas Van Der Linden bij zijn muurschildering.
Foto Frank Eeckhout Kunstenaar Klaas Van Der Linden bij zijn muurschildering.
Zottegemnaar en street art kunstenaar Klaas Van Der Linden heeft op de gevel aan het leesterras van de stadsbibliotheek een enorme muurschildering aangebracht. "Het is een tweeluik geworden met aan de ene kant een stapel boeken en aan de andere kant een slechtvalk die de boeken bewaakt", legt kunstenaar Klaas Van Der Linden zijn werk uit.

Klaas Van Der Linden vond bijna 20 jaar geleden zijn passie in het maken van grote muurschilderijen. Zijn werken worden bij de top van de wereld gerekend. Sinds gisteren kan je een tweeluik van zijn hand bezichtigen in het Park van Egmont, op het leesterras van de bib. "Omdat de muurschildering aangebracht wordt op het kasteel van Egmont heb ik bewust gekozen voor een roofvogel. Elke edelman uit die tijd pronkte daar immers mee.

Verheugd

Ook de brandende kaarsen verwijzen eveneens naar die periode. De stapel boeken is dan weer een logische keuze omdat de muurschilderingen op het leesterras van de bib worden aangebracht" duidt Van Der Linden zijn artistieke keuze.


Schepen van Cultuur Sandra De Roeck (sp.a) is verheugd met het resultaat. "We hadden gehoopt dat Klaas zijn werk op zaterdag 17 en zondag 18 juni tijdens het openlucht Kunstatelier ter gelegenheid van Jazz Zottegem at the Bib kon afwerken, maar hij had dat weekend al een buitenlandse opdracht. Daarom is hij er wat vroeger mee gestart. Maar van dit prachtige werk gaan bezoekers nog jaren kunnen genieten."


De Roeck duidde ook de keuze voor deze manier van werken. "In de artistieke wereld is kunst in publieke ruimtes een belangrijke werkvorm geworden die bij uitstek om publieksinteractie vraagt", aldus de schepen.


Voor het budget kreeg de dienst Efgoed van de stad de nodige financiële steun van het provinciebestuur. (FEL)