Matthias Diependaele is nieuwe burgemeester van ...de koekelarings

Alle lijsttrekkers gaven hun koekelarings een persoonlijke touch.
Frank Eeckhout Alle lijsttrekkers gaven hun koekelarings een persoonlijke touch.
Het team van bakkerij Sint-Anna verkoos Matthias Diependaele (N-VA) vrijdagmorgen tot burgemeester van de koekelarings. Bakker Bart Schelstraete had alle lokale lijsttrekkers in alle vroegte opgetrommeld om de Zottegemse lekkernij te maken en te decoreren. "Ik heb nog een toekomst als de verkiezingen tegenvallen", grapte Diependaele.

De verkiezingsboog moet niet altijd even gespannen staan, dacht Bart Schelstraete en hij nodigde alle lijsttrekkers uit in zijn bakkerij voor een wedstrijd koekelarings bakken. "De eerste opdracht is het maken van de koekelaring. Daarna krijgen ze drie vragen voorgeschoteld waarna iedereen zijn eigen koekelaring een persoonlijker touch mag geven met chocolade en marsepein", legt de bakker het concept uit.

De zes lijsttrekkers gingen meteen aan de slag. Uiteindelijk waren het de meerkeuzevragen die het eindresultaat bepaalden. Enkel Diependaele wist dat 1 reep koekelarings na het bakken 1.090 gram woog, dat de koekelarings al 75 jaar gemaakt wordt bij Sint-Anna en dat er 7 verschillende grondstoffen inzitten.

Elke deelnemer kreeg zijn eigen koekelarings mee naar huis. De winnaar kreeg er wat lekkers bovenop.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.