Jazzcafé's moeten muziekgenre levendig houden

De Ké, Eat@Meileken en In Den Groenen Hond organiseren Jazzcafé's
Frank Eeckhout De Ké, Eat@Meileken en In Den Groenen Hond organiseren Jazzcafé's
Jazzcafé's moeten de traditie van de jazzmuziek levendig houden in Zottegem. "Jazz is verbonden met onze stad. Eén weekend houdt deze traditie niet levendig. Vandaar ons initiatief om Jazzcafé's te organiseren", zeggen de drie initiatiefnemers.

Het initiatief is gegroeid uit de Egmonttasting in Zottegem. Daar groeide het idee bij de zaakvoerders van Eat@Meileken, Restaurant De Ké en In Den Groenen Hond om iets te doen rond jazz. "We leggen hierbij de klemtoon op café", zegt Jurgen Claeys van De Ké. "Mensen die naar de muziek komen luisteren moeten zich niet verplicht voelen om een een menu te bestellen. Dat is ook niet de bedoeling. Tijdens de drie Jazzcafé's staat de muziek centraal.

Het eerste Jazzcafé vindt plaats op donderdag 11 oktober in Eat@Meileken. Phil and The Wise Guys bijt er de spits af. Op donderdag 8 november staat Jimmy Molière and Double Blue op de planken in De Ké. John Snauwaert's saxofonie and Green Dog sluit de reeks op donderdag 13 december af in In Den Groenen Hond. De optredens zijn gratis en starten om 19.30 uur. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.