Huis van het Kind en LDC Egmont beloond met Vlaamse subsidies

Het Huis van het Kind krijgt jaarlijks subsidies.
Frank Eeckhout Het Huis van het Kind krijgt jaarlijks subsidies.
Ook in de toekomst kunnen het Huis van het Kind Zottegem en het Lokaal Dienstencentrum Egmont hun werk verderzetten. “Door het mooie werk dat beide diensten leveren en de mooie resultaten komt Vlaanderen met subsidies over de brug. Het Huis van het Kind ontvangt 26.288,99 euro op jaarbasis en het Lokaal Dienstencentrum Egmont kan voor 2019 rekenen op 32.741,42 euro", laat Kurt De Loor weten.

“Ons Huis van het Kind is de voorbije jaren uitgegroeid tot ‘the place to be’ voor jonge gezinnen met kinderen uit de hele regio. De dienstverlening is ook sterk uitgebreid en dat tot grote tevredenheid van de gebruikers. Het succes van het Zottegemse Huis van het Kind ging ook in Vlaanderen niet onopgemerkt voorbij. De Vlaamse overheid looft vooral de kwaliteit van de dienstverlening. Zottegem schopte het dan ook tot schoolvoorbeeld voor Vlaanderen en maakte het decor uit van een Vlaams promofilmpje voor alle Huizen van het Kind. De Zottegemse subsidieaanvraag voor het Huis van het Kind Zottegem werd positief beoordeeld waardoor het  vanaf 2019 jaarlijks een subsidie krijgt van 26.288,99 euro per jaar. De kers op de taart voor het mooie werk van de voorbije jaren", zegt Kurt De Loor (sp.a).

Ook het Lokaal Dienstencentrum Egmont kan vanaf nu rekenen op Vlaamse subsidies. “Het was wel al erkend door de Vlaamse overheid, maar kreeg tot nog toe geen subsidies. Daar komt nu verandering in. De subsidie voor 2019 bedraagt 32,741,42 euro. En dit komt jaarlijks terug. Net als het Huis van het Kind is het Lokaal Dienstencentrum Egmont een Zottegems succesverhaal. In 2018 verdubbelde het aantal activiteiten en het verviervoudigde het aantal deelnemers. In 2018 werden in totaal 123 activiteiten georganiseerd, in 2017 waren dat er nog 48. Liefst 288 unieke deelnemers vonden vorig jaar de weg naar het Lokaal Dienstencentrum (2017: 71 unieke deelnemers). Ik hoop dat de subsidies er mee voor kunnen zorgen dat het mooie werk kan verder gezet worden", besluit De Loor.

Huis van het Kind Zottegem was eind november nog het decor voor een promofilm van Kind en Gezin. Vanaf 2019 zal bijna elke gemeente een Huis van het Kind hebben waar jonge gezinnen terechtkunnen voor alles wat te maken heeft met opvoeden en opgroeien. Om de Huizen in the picture te zetten, klopte Kind en Gezin voor haar promofilmpje aan bij Huis van het Kind in Zottegem. Het Zottegemse Huis van het Kind staat in heel Vlaanderen bekend als pionier en mooi voorbeeld. De dienstverlening is sinds de opening in 2009 ook fel uitgebreid. Zo kwam er naast de Dienst voor Onthaalouders, het ZIBO, de ZIBOtheek en De Katrol ook Twinkeltje, opvoedingsondersteuning en het ZIBOcafé bij. Ook Kind en Gezin zelf is een zeer gewaardeerde partner.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.