handelszaken slokop bij uitreiking horecaprijzen

Sandy en Yves van Bistro Alain met hun onderscheiding.
Foto Frank Eeckhout Sandy en Yves van Bistro Alain met hun onderscheiding.
Met een eerste plaats voor Bistro Alain in de categorie Horeca en een tweede plaats voor bakkerij Sint-Anna in de categorie Retail waren de Zottegemse handelszaken dinsdagavond de grote slokop tijdens de uitreiking van de Lion D'Or in Schelle

Stap voor stap zetten Yves De Clercq (48) en Sandy Collewet (44) hun Bistro Alain in de Leopold III-straat hoger op de culinaire kaart. "We kregen al een 12 op 20 in de Gault & Millau en vorig jaar in november kaapten we de derde plaats weg op de uitreinking van de Horeca Awards. Nu mochten we de Lion D'Or in ontvangst nemen als persoonlijkheid van het jaar in de categorie eetgelegenheden", glunderen Yves en Sandy.


Volgens de jury doet de naam bistro hun zaak wel oneer aan. "Tijdens de speech noemden ze het eerder een restaurant dan een bistro. Vooral het contact met de klanten en de netheid sprongen bij hen in het oog. Voor ons is deze prijs mooi meegenomen, maar het brengt ons niet aan het zweven. Vooral de beoordeling van de jury is van belang. Daaraan kunnen we zien wat nog beter kan. Dat wordt dan ook de grote uitdaging voor de toekomst." De zaakvoerders kondigen ook een naamsverandering aan voor hun zaak. "Vanaf mei dopen we Bistro Alain opnieuw om tot restaurant In den groenen hond, zoals het vroeger was. Dat doen we met een grootse opening", geven Yves en Sandy nog mee.

Bakker

Bakkerij Sint-Anna uit de Sint-Annastraat behaalde de tweede plaats op de wedstrijd, in de categorie retail-persoonlijkheden van het jaar. "Waarderen en gewaardeerd worden, daar draaide het om. Dankzij klantvriendelijkheid, gastvrijheid, service, dienstbetoon en management werden wij door de jury verkozen tot de op één na beste onderneming", pronkt bakker Bart Schelstraete. (FEL)