Fietssuggestiestroken brokkelen af: "Compleet normaal."

Nieuwe fietssuggestiestroken slijten al af.
Ronny De Coster Nieuwe fietssuggestiestroken slijten al af.

De fietssuggestiestroken die twee weken geleden werden aangelegd in het centrum van Zottegem brokkelen nu al af. "Compleet normaal. De gehanteerde techniek brengt mee dat een gedeelte van de korrels niet ‘verlijmd’ worden. De losliggende korrels worden dan opgeveegd wat deze week nogmaals zal gebeuren", reageert schepen van Mobiliteit Peter Vansintjan (CD&V).

Sinds de fietssuggestiestroken zijn aangelegd, is er nog geen dag geweest zonder commotie in Zottegem. Eerst was er ophef omdat de stroken op sommige plaatsen op het midden van de weg liggen. Nu omdat ze afbrokkelen. "Meer dan 80.000 euro dat in de riolen spoelt", schrijft Open Vld'er Jan Heytens op Facebook.

Schepen Peter Vansintjan betreurt de stemmingmakerij. "Men had beter eerst de technische uitleg van het gehanteerde procedé opgevraagd vooraleer voorbarige conclusies te trekken. De gebruikte techniek is immers overal dezelfde. Op het gereinigde wegdek wordt een twee composieten lijm aangebracht waar dan de okerkleurige ‘steentjes/granulaat’ wordt op aangebracht. Per vierkante meter wordt 10 kilogram aangebracht waarvan 7 kilogram effectief vast komt te zitten en 3 kilogral niet vast blijft zitten. Met een veegwagen wordt het niet vaste gedeelte dan verwijderd. In Zottegem is precies hetzelfde toegepast. Dat er nu in de greppel van die okerkleurige korrels liggen, is dus perfect normaal en wijst niet op een ‘afbrokkeling’", reageert de schepen. 

De okerkleurige korrels in de greppel.
Ronny De Coster De okerkleurige korrels in de greppel.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.