Dief ingerekend nadat hij naar plaats van misdrijf was teruggekeerd

Portefeuillediefstal in café en inbraak in sporthal kennen opmerkelijke ontknoping

De dader forceerde een sleutelkast in alle lokalen van de sportzaal binnen te geraken.
Repro Ronny De Coster De dader forceerde een sleutelkast in alle lokalen van de sportzaal binnen te geraken.
De diefstal van een portefeuille en een inbraak in een sportzaal dit weekend in Zottegem kenden een merkwaardige afloop: de verdachte werd door de politie ingerekend, nadat hij naar de plaats was teruggekeerd en daar werd betrapt.

Het opmerkelijke dievenverhaal begint in het café Bar C. nabij het station in Zottegem. Daar wordt vrijdagavond een bezoekster van haar portefeuille beroofd. Vermoedelijk dezelfde dader vertrekt van daar in de richting van de naburige sportzaal Helios aan de Kazernstraat. De man merkt dat hij zonder veel moeite het gebouw kan binnendringen. Hij forceert er een sleutelkastje dat aan de muur hangt en komt zo in verschillende lokalen van het sportcentrum binnen.

Vandalisme

In het gebouw worden vandalenstreken uitgehaald: een bak waarin de basketbalvereniging wedstrijdballen bewaart, wordt geforceerd en uit een box worden T-shirts gegraaid, die overal in het rond worden gegooid. De inbreker probeert ook een grote luidspreker te stelen, maar die blijkt te zwaar. Uiteindelijk gooit hij het toestel stuk tegen de grond.

“Volgens de eerste vaststellingen lijkt er in onze sportzaal niets gestolen”, vertelt een clublid, die liever niet met zijn naam in de krant komt. De man heeft de verdachte betrapt.

“Dat gebeurde, toen de dief in de voormiddag was teruggekeerd. Het was rond elf uur, toen ik zag wat er hier allemaal gebeurd was. En plots zie ik die man hier nog rondhangen. Blijkbaar voelde hij zich op dat moment al in het nauw gedreven. In het café waren ze kennelijk al te weten gekomen dat hij de dader was van de portefeuillediefstal. In de hoop om nog uit de klauwen van de politie te blijven, is hij die portefeuille hier komen zoeken. Nadat hij er het geld had uitgehaald, had hij die hier immers weggegooid”, vertelt de man die de dief betrapte.

“Je kan maar beter niet weglopen”

“We weten wie je bent en je kan maar beter niet wegvluchten”, drukte hij de dief op het hart. “Blijkbaar wist de man dat hij toch geen kant meer uit kon en is hij niet gaan lopen. Ik heb de politie gebeld en die heeft hem meegenomen”, vertelt de ooggetuige.

De verdachte is een man van eind de twintig jaar uit Zottegem. De politie onderzoekt of hij de diefstal en inbraak in zijn eentje pleegde en of hij nog meer diefstallen op zijn kerfstok heeft.

Een luidspreker die kennelijk te zwaar was om mee te nemen, gooide de inbreker stuk tegen de grond.
Repro Ronny De Coster Een luidspreker die kennelijk te zwaar was om mee te nemen, gooide de inbreker stuk tegen de grond.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Piet Buggenhout

    Ietwat gestoorde figuur, waarschijnlijk