Boete van 215 euro voor uitdelen van reclamedrukwerk

Arne De Koninck kreeg een boete voor het bussen van reclamedrukwerk terwijl hij dat nooit heeft gedaan.
Foto Frank Eeckhout Arne De Koninck kreeg een boete voor het bussen van reclamedrukwerk terwijl hij dat nooit heeft gedaan.
Arne De Koninck (23) heeft van het stadsbestuur een boete van 215 euro gekregen voor het huis-aan-huis bedelen van reclamedrukwerk voor zijn Mossel Pop-Up in de Stationsstraat.

"Volgens de brief zijn ze op een flyer gestoten bij een interne controle. Dat blijkt in Grotenberge te zijn. Vreemd, want ik heb nooit flyers bedeeld. Enkel in de handelszaken in het centrum van Zottegem hebben ik stapeltjes gelegd, maar wij zijn nooit huis aan huis geweest. Ik ben dan ook niet van plan om die boete te betalen", zegt De Koninck. Schepen van Financiën Leen Goossens zegt dat haar dienst gewoon het reglement inzake de bedeling van reclamedrukwerk met een handelskarakter volgt. "De geviseerde handelaars krijgen wel 30 dagen de tijd om hun tegenargumenten kenbaar te maken. Ondertussen zoeken wij ook uit hoe die flyer van de Mossel Pop-Up in een brievenbus in Grotenberge is beland. De boete van 215 euro betreft de verspreiding van drukwerk op het hele grondgebied. Als zij kunnen aantonen dat ze maar een paar straten of één deelgemeente gedaan hebben, wordt dat uiteraard nog verrekend.


Maar onze inwoners worden wel geacht om het reglement te kennen, of zijn minst eens contact op te nemen met onze dienst voor ze reclamedrukwerk verspreiden", reageert schepen Goossens. (FEL)