Bezoek het Huis van de Kerstman

Je hoeft dit jaar niet naar Lapland te reizen om de Kerstman te ontmoeten in zijn huis, want op 16 en 23 december verblijft de Kerstman in het Zottegemse stadhuis.

"En hij brengt zijn kerstelfjes mee", laten schepen van Feestelijkheden Kurt De Loor en Lieven Buysse, voorzitter van het Feestcomité, weten.


Het is de eerste keer dat er een Huis van de Kerstman komt in de Egmontstad. "Een initiatief dat we uitwerkten met het Feestcomité. We hebben beslist om dit jaar extra in te zetten op een gezellige kerstsfeer in ons stadscentrum. Naast de permanente, gezellige en overdekte kerstmarkt, wordt het Zottegemse stadhuis omgetoverd tot een echt Huis van de Kerstman. Wie dat wil kan de Kerstman en zijn kerstelfjes een bezoekje brengen op zaterdag 16 en 23 december. Kinderen kunnen op de foto met de Kerstman en zijn elfjes en krijgen ook een klein lekker kerstgeschenkje mee", zegt Kurt De Loor. "Samen met het Feestcomité zorgen we er voor dat een bezoekje aan Zottegem echt een belevenis voor de hele familie wordt deze kerstperiode. Je zal gezellig kunnen kerstshoppen in het stadscentrum, een drankje of hapje nuttigen op de overdekte kerstmarkt, een bezoekje brengen aan het Huis van de Kerstman of een leuke selfie nemen met één van de kerstelfjes." De Kerstman zal telkens aanwezig zijn van 15 tot 17 uur. (FEL)