Nog meer gerommel bij N-VA: schepen Marie Debucquoy verlaat partij

Marie Debucquoy blijft schepen, maar als onafhankelijke. 
Flamand Marie Debucquoy blijft schepen, maar als onafhankelijke. 
Het blijft rommelen in de Zonnebeekse afdeling van N-VA. Schepen Marie Debucquoy diende bij de partij haar ontslag in. Ze blijft wel schepen en zal dus tot eind volgend jaar onafhankelijk zetelen.

De beslissing van Marie Debucquoy, die als schepen de Groendienst, Mobiliteit, Jeugd, Dierenwelzijn, Personeel en Technische dienst heeft, vloeit voort uit een gebrek aan vertrouwen in het hoofdbestuur van N-VA. Een paar weken geleden verscheen in deze krant: 'Door de partijtop is het bestuur van de plaatselijke afdeling van N-VA geschorst. Niemand die dat evenwel wil bevestigen. Op de website van N-VA Zonnebeke is de rubriek 'Wie is wie' alvast verdwenen...' Na lang aandringen kwam er eindelijk reactie van N-VA nationaal. "Schorsing is zeer sterk uitgedrukt, er is op dit moment door N-VA nationaal een heel nauwe begeleiding van de plaatselijke afdeling", zei regioverantwoordelijke Bert Maertens vorige week in deze krant. "Begrijpe wie kan", reageert Marie Debucquoy nu. "Bert Maertens beweert dat er niet echt een schorsing zou zijn. Op 11 maart kreeg ik een aangetekende brief van N-VA nationaal, met de melding dat het volledige afdelingsbestuur geschorst werd voor vier maanden wegens aanhoudende interne onenigheden. Na enkele uitzichtloze gesprekken binnen de partij deelde Brussel mondeling mee dat deze schorsing met vier maanden wordt verlengd tot 11 november. Ondanks herhaalde beloftes om tegen bepaalde data uitsluitsel te geven, heb ik dit nog steeds niet ontvangen. In dergelijke omstandigheden ontbreekt het vertrouwen in het hoofdbestuur van N-VA en kan ik mij niet verder vinden in deze aanpak", zegt Debucquoy.


"Haar beslissing vinden we bijzonder jammer"; reageert regiocoördinator Bert Maertens. "Marie is een graag geziene, gewaardeerde en hardwerkende schepen. Ik was verrast over haar beslissing en kan deze enkel betreuren." (DBEW)