Moordenaar van Vietnamese vrouw blijft in de cel

John V. (29) werd op 9 november 2018 aangehouden voor de moord op de Vietnamese Nguyen Thi Xuan (28). Na de voorleiding bij de onderzoeksrechter werd de man door speurders weggebracht naar de gevangenis.
Hans Verbeke John V. (29) werd op 9 november 2018 aangehouden voor de moord op de Vietnamese Nguyen Thi Xuan (28). Na de voorleiding bij de onderzoeksrechter werd de man door speurders weggebracht naar de gevangenis.
John V., de 29-jarige technicus die verdacht wordt van de moord op de Vietnamese Nguyen Thi Xuan, nu bijna twee jaar geleden, moet twee maanden langer in de cel blijven. Dat heeft de raadkamer in Ieper beslist. De man zal normaal in voorhechtenis blijven tot zijn assisenproces voorbij is. Het onderzoek is nog volop bezig.

V. bekende aan de speurders dat hij op 21 november 2016 zijn slachtoffer om het leven heeft gebracht. Hij had de vrouw leren kennen in Japan, waar zij woonde en waar hij in opdracht van zijn werkgever in het voorjaar van 2016 een tijdje had verbleven. De twee hadden er een amoureuze relatie, hoewel V. in Zonnebeke samenwoonde met zijn zwangere vriendin. Op 21 november reisde de Vietnamese vrouw op uitnodiging van V. naar ons land. Ze was amper geland toen ze al door de Zonnebekenaar werd vermoord. Nadien dumpte de man haar lichaam in een gracht vlakbij de A19 in Geluwe en stak het in brand. Ruim een maand later, op oudejaar, ontdekten jagers de stoffelijke resten. Lange tijd wisten de speurders niet wie het slachtoffer was, maar dankzij DNA en een gezichtsreconstructie, die een robotfoto opleverde, werd het mysterie toch opgelost.

John V. uit Zonnebeke is opgepakt voor de moord op de Viëtnamese Nguyen Thi Xuan.
Hans Verbeke John V. uit Zonnebeke is opgepakt voor de moord op de Viëtnamese Nguyen Thi Xuan.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.