Happy Birthday voor mémé Agnes

Passendaleplaats zingt voor Agnes.
Foto Flamand Passendaleplaats zingt voor Agnes.
Agnes Corneillie wordt 90 op zaterdag 27 oktober en dat willen haar zestien kleinkinderen niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Daarom willen ze haar graag verrassen met een 'Sing for Agnes'.

Iedereen was zondagmiddag welkom op Passendaleplaats om met zoveel mogelijk mensen 'Happy Birthday' te zingen. Alles werd gefilmd om dan te laten zien op het groot verjaardagsfeest. Voor mémé Agnes moet het allemaal een verrassing blijven...


Er daagden gisteren op het middaguur zo'n honderd mensen op. Ondertussen was mémé Agnes al lang het huis uit. Samen met haar dochter Carine (Moorslede), zoon Jackie (Passendale) en schoondochter Maureen trok ze eerst naar een rommelmarkt en ging dan eten in Brugge.


"Het is mooi dat ze dat voor ons moeder doen", aldus dochter Brigitte uit Roeselare over het initiatief. "Die band met de kinderen en kleinkinderen is er altijd geweest. Iedereen spreekt over mémé. Over haar valt er nooit een kwaad woord te horen. Ze is voor iedereen goed. Dit wordt een mooi cadeau voor haar." (lacht)


Met een megafoon was kleinzoon Mathijs de dirigent van dienst. "We zijn een hechte familie", benadrukt hij. "We wonen allemaal in de buurt van elkaar. Elke dag ziet mémé Agnes tal van mensen. Ze is de lijm van onze familie. Bij haar thuis is het een gemeenschappelijke plek om naar toe te gaan. Mémé Agnes is heel behulpzaam, een warm en respectvol iemand." (DBEW)


Bekijk het filmpje online: www.hln.be/agnes