Financieel directeur: “Zonnebeke in slechte financiële papieren”

Financieel directeur Gerard Straetemans
Eric Flamand Financieel directeur Gerard Straetemans
Op de gemeenteraad maandagavond zal financieel directeur Gerard Straetemans uitleg geven over de financiële toestand van Zonnebeke. Het wordt alvast een interessante uiteenzetting, want volgens zowel de huidige als de toekomstige oppositie is de financiële toestand niet goed.

Volgens het Gemeentedecreet moet de financieel beheerder minstens een keer per jaar rapporteren aan de gemeenteraad. In de praktijk gebeurt dat in de meeste gemeenten echter nooit. Zo ook de afgelopen jaren in Zonnebeke, maar nu dus wel, op vraag van financieel directeur Gerard Straetemans (62) zelf. Hij stelde een maand geleden zijn mandaat ter beschikking en vroeg om vervangen te worden. Uiteindelijk bleef Straetemans toch op post. 

Hij trok eerder al eens aan de alarmbel dat de gemeentefinanciën aan het ontsporen zijn. Maandag volgt dus een toelichting in openbare zitting.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean-Marc Carton

    Hoe kan dat? En die nieuwjaarsreceptie van 18000 euro dan? Als er een tekort dreigt zal het ook met een beetje minder gaan, zaaien naar de zak, zeggen ze in West-Vlaanderen