Festival helpt oorlogsmonument te bekostigen

Om de oprichting van het herdenkingsmonument in de Lotegatstraat in Zonnebeke te kunnen betalen, vindt zaterdag een muziekfestival plaats.


De vzw Brothers In Arms Memorial Project wil het monument realiseren voor alle broers die in de oorlog samen vochten en vaak niet samen terug huiswaarts keerden. De kostprijs voor het monument wordt geraamd op 300.000 euro. Het ontwerp van landschaps- en tuinarchitect Johan Malengier uit Wervik is intussen klaar. De bezieler is Johan Vandewalle, uitbater van café De Dreve aan de Lange Dreve. Daar bevindt zich ook het festivalterrein.


Er zijn zaterdag vanaf 15.30 uur zeven optredens. De Koordendraaiers brengen kleinkunst, folk, af en toe een schlager en met tussenin sappige moppen. Wouter Crimbez speelt Nederlandstalige muziek. Salade de Fruits is een vierkoppige band, gek op het Franse chanson. Datswingdt speelt gypsy swing, en ook The Next Exit, Iris en No Label zijn van de partij.


Tickets in voorverkoop (bij De Dreve) kosten acht euro, aan de ingang is dat tien euro. Er is gratis toegang voor kinderen tot veertien jaar. (DBEW)