Apotheker voert campagne met ...pillendoosje

Johan Leleu met zijn doosje 'verkiezingspillen'.
Foto Flamand Johan Leleu met zijn doosje 'verkiezingspillen'.
Gemeenteraadslid Johan Leleu (41) uit Passendale is in de Rijselstraat op De Barakken in Menen zelfstandig apotheker en pakt op een originele manier met zijn verkiezingscampagne uit.

Hij staat in Zonnebeke op de lijst van het nieuw kartel #Team8980. "Ik heb een pillendoosje laten maken waarop mijn gegevens staan vermeld", vertelt Johan.


"In de bijsluiter staat wie ik ben en waar ik voor sta. Het doosje bevat ook een capsule waarin een papiertje zit met mijn naam erop. Symbolisch zit ik in die pil. Een pil vol energie, daadkracht en motivatie. Aan de kiezer vraag ik deze capsule toe te dienen aan de gemeenteraad en dit voor een gezond beleid. Ik heb ongeveer 1.500 van die doosjes verdeeld over de deelgemeenten."


Op de lijst van burgemeester Dirk Sioen staat de gewezen voorzitter van Open Vld Zonnebeke op de twintigste plaats. Apotheker Leleu neemt voor de twee keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.


"Al sedert mijn jeugd ben ik gebeten door de politieke microbe", klinkt het. "Ik zit er tijdens de gemeenteraad niet graag bij voor spek en bonen. Een klacht die regelmatig wordt gehoord bij gemeenteraadsleden. Ik zeg waar ik voor sta en ik sta voor wat ik zeg. Een gezond beleid voor mij betekent een politiek met een langetermijnvisie, een gezond financieel evenwicht en waar rekening wordt gehouden met de noden van de volledige bevolking."


(DBEW)