In november drukjacht op everzwijnen

In november komt er ook in Zonhoven een drukjacht op everzwijnen
Toon Royackers In november komt er ook in Zonhoven een drukjacht op everzwijnen
Volgende maand wordt ook in Zonhoven een drukjacht gehouden op everzwijnen. Dat heeft schepen van Leefmilieu Erik Vos (Open Vld) laten weten. De drukjacht komt er nadat de voorbije maand al enkele tuinen werden omgewoeld in de buurt van de Teut. 

"De groeiende populatie aan everzwijnen zorgt al een tijdje voor problemen", aldus Vos. "Gisteren hebben we daarover overlegd met het Agentschap Natuur & Bos. Zij zullen vanaf half november een drukjacht organiseren. Bij zo een drukjacht probeert men overdag de dieren op een rustige manier te verplichten hun rustplaatsen te verlaten. Ze komen dan in het gezichtsveld van de jagers, die op vaste en hogere plaatsen post zullen vatten. Mogelijk is het nodig om dat een paar keer te herhalen. Uiteraard gaan we de nodige maatregelen treffen om wandelaars en fietsers op de hoogte te brengen en hun veiligheid te garanderen."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.