Digitale snelheidsborden in elke kern

Schepen Nicholas Spinel en burgemeester Tony Vermeire bij één van de digitale snelheidsborden.
JSA Schepen Nicholas Spinel en burgemeester Tony Vermeire bij één van de digitale snelheidsborden.
In de vier woonkernen van Zomergem komen permanente digitale snelheidsborden.

De snelheidsborden tonen aan hoe snel je rijdt. Enkel indicatief, want een boete krijg je niet. Momenteel worden de borden geplaatst in Zomergem, Oostwinkel en Beke. In Ronsele staan de snelheidsborden er al langer. “De snelheidsborden moeten bestuurders er attent op maken, wanneer er te snel gereden wordt”, zegt schepen van Mobiliteit Nicholas Spinel (CD&V). “In Zomergem komen de digitale snelheidsborden op de plaatsen waar je de dorpskern binnen komt gereden. Er komen borden in de Dreef, Luitenant Dobbelaerestraat, Kleitstraat, Kerkstraat en Boven. In Beke komen de snelheidsborden in de Bekestraat. Aan de school van Beke staan er ook al digitale borden. In Oostwinkel komen de snelheidsborden in Oostwinkeldorp. In Ronseledorp staan er al enkele jaren vaste snelheidsborden.”

Veiliger fietsen

Het idee van de snelheidsborden komt uit het ‘fietsparlement’ dat vorig jaar gehouden werd. “Fietsers gaven toen aan dat zo’n borden een goede manier zijn om bestuurders die te snel rijden, daar ook op te wijzen”, zegt burgemeester Tony Vermeire (CD&V). “We hebben ook al fietsprints aangebracht en nieuwe fietspaden aangelegd. We willen sterk blijven investeren in de veiligheid van de zwakke weggebruiker.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.